Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για το debate – Το αίτημα των 6 δημοσιογράφων για μία αλλαγή

Σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 12.30 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσει η τρίτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών, ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί το εκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί την προσεχή Τετάρτη, 10 Μαΐου, στις 21:00, από την ΕΡΤ1.


Η διακομματική, που θα συνεδριάσει σήμερα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, κ. Καλλιόπης Σπανού. Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα παρουσιαστούν προκειμένου να οριστικοποιήσουν ζητήματα που τέθηκαν στην συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής που συνήλθε το Σάββατο 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κύριο θέμα θα αποτελέσει η επιστολή των έξι δημοσιογράφων από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, που θα θέσουν τις ερωτήσεις στο debate.

Σε συνάντηση που είχαν χθες Πέμπτη στο Ραδιομέγαρο, με αντικείμενο τη διεξαγωγή του debate, συμφώνησαν να προτείνουν της αντικατάσταση της έκτης και τελευταίας ενότητας της απευθείας τοποθέτησης των πολιτικών αρχηγών, με μια ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

«Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς» αναφέρουν στη σχετική επιστολή, μέσω της οποίας ζητούν επίσης ενημέρωση για τη σειρά με την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα.


Στην προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο προσθήκης μιας 7ης ελεύθερης ερώτησης, ωστόσο είχε αποκλειστεί για λόγους χρόνου.


Οι θεματικές ενότητες του debate είναι οι εξής:

  1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  5. Περιβάλλον και Ενέργεια
  6. Θα υπάρχει και έκτος γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση, για όποιο θέμα εκείνοι επιθυμούν.

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι –με αλφαβητική σειρά– Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Στο πλαίσιο της κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε η Σία Κοσιώνη από τον ΣΚΑΪ θα θέσει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ η Μάρα Ζαχαρέα από τον Star θα υποβάλλει την τελευταία.

Υπενθυμίζεται ότι το debate θα μεταδοθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00, από την ΕΡΤ1.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Εκλογές 2023: «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για το debate – Το αίτημα των 6 δημοσιογράφων για μία αλλαγή”