Εκλογές 2023: Η καθοριστική ημερομηνία για τον Κ. Μητσοτάκη – Τι θα συμβεί με την υποψηφιότητα Καραμανλή

Έως τις 7 Απριλίου, την ημέρα που κλείνει η Βουλή για τις πασχαλινές διακοπές, επιθυμεί η κυβέρνηση να έχει δρομολογηθεί ο άμεσος σχεδιασμός που ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης, για την επανεκκίνηση των τρένων με το νέο πλαίσιο ασφάλειας.


«Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και νομίζω ότι πρέπει όλοι να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας…» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο υπουργό Μεταφορών κ. Γεραπετρίτη και τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, όπου συμφωνήθηκε τα τρένα να μπουν σταδιακά, από τις 22 Μαρτίου ως τις 11 Απριλίου, ξανά στις ράγες.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί άμεσα το πόρισμα των Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού σιδηρόδρομου στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μέχρι τις εκλογές, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, ο πρωθυπουργός θέλει να είναι έτοιμο και το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, την οποία έχει χαρακτηρίσει «προσωπικό στοίχημα».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης στο σύνολο του.


«Να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Ο αντίπαλός μας και εδώ, είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, το οποίο δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό» δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός.


Τι θα γίνει με την υποψηφιότητα Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής σχεδιάζεται να δώσει μια σειρά συνεντεύξεων το επόμενο διάστημα. ενώ το θέμα της υποψηφιότητας του ή όχι, στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μείνει ανοιχτό ως την προκήρυξη τους από τον πρωθυπουργό.

Την απόφαση του Πρωθυπουργού θα επηρεάσει και το γεγονός ότι αν αποσυρθεί ο κ. Καραμανλής από την εκλογική κούρσα θα πρόκειται για την δεύτερη απουσία από την οικογένεια Καραμανλή από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής θα παραστεί στην σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο αίτημα της προς τον Πρόεδρο της Βουλή για τη σύγκλιση της Επιτροπής, η Ν.Δ. καλεί σε ακρόαση, εκτός από τον κ. Καραμανλή, τους υπουργούς Μεταφορών μέχρι και την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δηλαδή τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Χρήστο Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία και εκτέλεση της σύμβασης «717» που αφορά την εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης στους σιδηροδρόμους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *