«Είστε εθνική παραφωνία» απάντησε στα «όχι» του Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, στην δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ημερομηνίες για τις συμφωνίες που δεν έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.


 Αναφέρθηκε στην συμφωνία με την Αίγυπτο, με την Γαλλία, τις αμυντικές δαπάνες της χώρας αλλά και το παρών στην σημερινή συμφωνία επισημαίνοντας την διαφωνία με την αγορά των Rafal.

«Θα καταψηφίσετε και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ η οποία θα έρθει για κύρωση εντός του επόμενου μήνα. Είστε εθνική παραφωνία για μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα. 

Για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν για την αγορά των φρεγατών Belharra ο πρωθυπουργός είπε ότι τις προέκρινε το Πολεμικό μας Ναυτικό.  

 «Φτάσαμε στο σημείο να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την απόκτηση τριών Belharra γιατί εκμεταλλευθήκαμε την κατάλληλη συγκυρία και την αγορά των τριών φρεγατών στην τιμή των δυο και το πρώτο πλοίο θα το παραλάβουμε το 2025 και με ελάχιστες προσαρμογές θα είναι ίδια και ναι πήραμε την απόφαση και τα τρία αυτά πλοία να ναυπηγηθούν στην Γαλλία για να παραδοθούν στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε συμφωνήσει και στο κόστος. Υπάρχει προστιθέμενη αξία. 50 Έλληνες προμηθευτές θα συμμετέχουν στην κατασκευή τους» σημείωσε.


«Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η χώρα έχει πια τη δυνατότητα να έχει το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά το οποίο να είναι σε θέση να κατασκευάσει μεγάλα πλοία επιφανείας ή να επισκευάσει» είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.


«Ταυτόχρονα με την απόκτηση των φρεγατών Μπελαρά, υπογράψαμε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με ρήτρα αμυντικής συνδρομής και την καταψηφίζετε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ρώτησε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Μα δεν είναι ωφέλιμη; Μα είδατε κανένα Έλληνα να πηγαίνει στο Μαλί και στην υποσαχάρια Αφρική;». Για να συμπληρώσει: «Είστε υπόλογος για αυτό το οποίο κάνατε. Η συμφωνία βάζει τις βάσεις κ. Τσίπρα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Αυτό είναι μια κατάκτηση για τη χώρα. Εσείς την καταψηφίσατε. Σήμερα είπατε ότι το πρόβλημά σας ήταν τα έξι πρόσθετα Ραφάλ. Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό και εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ότι μια πλήρης μοίρα συγκροτείται από 24 αεροσκάφη και όχι από 18. Ρίξτε και μία ματιά στο τι λέει και η άλλη πλευρά. Όταν εμείς ήρθαμε στα πράγματα η Τουρκία είχε παραγγελία για 100 f35. Δεν υφίσταται γιατί οι ΗΠΑ και το Κογκρέσο έβαλε βέτο στην πώληση αυτών των αεροσκαφών και επιλέγει την Ελλάδα ως αξιόπιστο εταίρο στην νοτιοανατολική μεσόγειο.

Παραδώσατε την ΕΑΒ σε τραγική κατάσταση. Σήμερα ο εκσυγχρονισμός των f16 προχωράει. Κλείνουμε όλες τις εκκρεμότητες στην Πολεμική Αεροπορία για τα επόμενα αρκετά χρόνια».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *