«Είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση» διαμηνύει ο Θεοδωρικάκος

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε στην εκδήλωση της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η «η Ελλάδα υπερασπίζεται τα σύνορά της, τις αξίες και την ηθική του ευρωπαϊκού πολιτισμού, υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο», διαμηνύοντας ότι «από αυτό το χρέος, την αυτονόητη υποχρέωση, από αυτό το καθήκον μας, δε θα κάνουμε ποτέ ούτε ένα βήμα πίσω. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πάντες. Είμαστε πάντα έτοιμοι, αστυνομία, στρατός και ο Ελληνικός λαός, οι πολίτες με απόλυτη ενότητα».


Υπογράμμισε ότι οι «Έλληνες ξέρουμε καλύτερα από πολλούς άλλους, ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση» γεγονός το οποίο έχουν αποδείξει, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι Εβρίτες, «οι ακρίτες της πατρίδας μας που φυλάτε σύγχρονες Θερμοπύλες». Ενδεικτική αυτής της ετοιμότητας, είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, η απάντηση που το 2020 «όλοι μαζί δώσαμε στην ασύμμετρη απειλή με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι στα σύνορά μας. Ήταν ο Μάρτιος και ο Απρίλιος του 2020, όταν τα στελέχη μας, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ένστολοι πολίτες, οι αστυνομικοί μας ήταν εδώ, δίπλα σας. Υπερασπίστηκαν τα σύνορα και ταυτόχρονα απέδειξαν ότι ξέρουν να σώζουν και ανθρώπινες ζωές. Και αυτό συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα. Πρόσφατα Έλληνες αστυνομικοί έσωσαν μετανάστες στον Έβρο, κυρίως γυναίκες και παιδιά της γειτονικής χώρας που κινδύνευαν».

    Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον του ελληνικού λαού. «Διασφαλίζει με πράξεις την ασφάλεια της χώρας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Αναπτύσσει ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *