Εγκαινιάστηκε παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη η ΜΕΘ Αναπνευστικών Ασθενών του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης παρευρέθηκε σήμερα παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024, στην τελετή εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναπνευστικών Ασθενών της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου», παρουσία του Υφυπουργού Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Διοικητή του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου» κ.  Διονύση Μανωλόπουλου, της  διευθύντριας του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος κ.  Τζίνας Λεπτοκαρύδου και του εφοπλιστή και δωρητή της ΜΕΘ κ. Θανάση Μαρτίνου. 


Το έργο «Μετεγκατάσταση και αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Αναπνευστικών Ασθενών της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Γ.Ν.Θ. «Γεώργιος Παπανικολάου»», δωρεά του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, ύψους 1.000.000 ευρώ, αφορά τη μετεγκατάσταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης και σε λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αναπνευστικών ασθενών της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ), δυναμικότητας επτά (7) κλινών, σε παρακείμενο χώρο, όπου παρέχεται η δυνατότητα εξασφάλισης σημαντικά βελτιωμένων παραμέτρων λειτουργίας καθώς και άριστες συνθήκες διαμονής για το προσωπικό και τους ασθενείς, με κοινό σταθμό εποπτείας- εργασίας νοσηλευτών και με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, και μετά από σχετικό αίτημα του Νοσοκομείου, καλύφθηκε από τον δωρητή και ο εξοπλισμός της Μονάδας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Μετά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παρίσταται σήμερα εδώ και εγώ και ο κύριος Μάριος Θεμιστοκλέους για τους εξής λόγους: Πρώτον, γιατί θέλουμε να συγχαρούμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου, και ιδιαίτερα την κλινική αυτή που μέσα στον Covid δώσατε τη μάχη στην πρώτη γραμμή για να σωθούν ζωές.

Στη μονάδα αυτή μπήκαν πολλοί άνθρωποι, οι περισσότεροι τα κατάφεραν με τη δική σας φροντίδα, αρκετοί δυστυχώς όχι. Το βέβαιο είναι ότι εσείς δώσατε τον καλύτερο σας εαυτό για να βοηθήσετε και τον τελευταίο συμπολίτη μας να καταφέρει να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα υγείας που κυρίως η πανδημία, αλλά και άλλα νοσήματα έφεραν συμπολίτες μας. Στα πλαίσια αυτή σας της μάχης γνωριστήκατε λίγο καλύτερα με τον κύριο Θανάση Μαρτίνο. Ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος είναι ο δεύτερος λόγος που έχουμε έρθει εδώ. Πρόκειται περί ενός ευεργέτου του Έθνους και της πατρίδος, κατά τρόπο απαράμιλλο, ισάξιο των μεγάλων ευεργετών του Γένους που έφτιαξαν το νεότερο ελληνικό κράτος, ο οποίος την καλή του τύχη που του δίνει ο Θεός και η αξία του, τη μοιράζεται με τους συμπολίτες του και με την πατρίδα του. Αγαπητέ κύριε Μαρτίνε, αγαπητέ Θανάση πραγματικά εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας θέλω να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω.


Αυτή η μονάδα που φτιάξαμε εδώ, που είναι η μονάδα πρότυπο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν είναι απλώς μία ακόμα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είναι ίσως η πιο σύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τέτοιου είδους νοσήματα που έχουμε στο ΕΣΥ. Θα σώσει πολλές ζωές και θα κάνει τη μάχη των συμπολιτών μας όταν φτάνουν το κατώφλι μεταξύ της ζωής και του θανάτου, περισσότερο ανθρώπινη και με καλύτερες πιθανότητες και ευκαιρίες


για να τα καταφέρουν. Και αυτό το χρωστάμε σε εσάς που δεν αδιαφορήσατε και που κάνατε μία τόσο γενναιόδωρη προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.Σας ευχαριστούμε πολύ».

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμισκοκλέους, σημείωσε ότι στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ασθενείς των οποίων η ζωή κρέμεται από μία κλωστή και πρόσθεσε πως με το πάθος και τον επαγγελματισμό του προσωπικού και χάρη στη δωρεά του Αθανάσιου και της Μαρίνας Μαρτίνου θα σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, πρώην διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, Ιωάννης Κιουμής από την πλευρά του δήλωσε: «Δεν είναι απλώς ένα όνειρο, είναι ένα βήμα πέρα από το όνειρο, γιατί από τότε που ήμουν νεαρός γιατρός και βρέθηκα εδώ ονειρευόμουν αυτή η μονάδα να γίνει στον σωστό τόπο και με τις σωστές προδιαγραφές. Και χρειάστηκε η συμβολή του Θανάση Μαρτίνου, αυτού του εξαιρετικού ανθρώπου, ώστε να κάνει αυτή τη δουλειά που πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Μας βοήθησε να αποκτήσουμε ένα καταπληκτικό εργαλείο που πράγματι θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους. Μέχρι τώρα κάναμε τη δουλειά μας κάτω από όχι τις βέλτιστες συνθήκες. Τώρα θα την κάνουμε με τις βέλτιστες συνθήκες κι αυτό είναι σίγουρο ότι θα έχει μία αντανάκλαση πάνω στην υγεία των ανθρώπων και στην τελική τους έκβαση».

Η σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *