«Εδώ και τώρα μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα και ΦΠΑ σε τρόφιμα» ζητά ο Ηλιόπουλος

«Χρειάζεται εδώ και τώρα να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο» υποστήριξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον Real FM.


   Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι η μείωση του ΕΦΚ κοστίζει 1,5 δισ. και η μείωση του ΦΠΑ περίπου 1 δισ., για ένα έτος, υποστηρίζοντας ότι «είναι μέτρα δημοσιονομικά εφικτά και μέτρα που πρέπει να λάβουμε έκτακτα όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας». Πρόσθεσε ότι παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και μόνιμες παρεμβάσεις, επισημαίνοντας εκείνη για «αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους», καθώς «όλα τα εισοδήματα από εργασία πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο».

   «Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενώ ανήκει στις μόλις 4 χώρες της ΕΕ που το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε ανάμεσα στο 2019 και το 2021», είπε, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ «το 80% του εισοδήματος των ασθενέστερων πάει σε ενοίκιο και τρόφιμα», για να σχολιάσει: «Aς φανταστούμε τι σημαίνει αυτό για ένα σπίτι όταν υπάρχει αδυναμία να καλυφθούν σημαντικές άλλες ανάγκες, σταθερές ή έκτακτες». Τόνισε ότι και στο ενεργειακό «διαρκώς καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ», λέγοντας ότι «με στοιχεία Αυγούστου, η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε σε ένα έτος στην Ελλάδα κατά 220% ενώ ο μέσος όρος αύξησης στην ευρωζώνη είναι στο 61%».   

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *