Πάγωσαν οι πολιτικές εξελίξεις μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Τα σενάρια για τις εκλογές

Τέλος σε κάθε συζήτηση για τις εκλογές έβαλε προσωρινά η εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που στοίχησε την ζωή σε 57 ανθρώπους.


«Όποιος έκανε νύξη στον Πρωθυπουργό αυτές τις ημέρες πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις εκλογές, τον έδιωχνε από τη σύσκεψη. Οποιαδήποτε νύξη γινόταν για αυτό το θέμα ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Το τελευταίο που θα σκεφτόταν ο Πρωθυπουργός μέχρι και σήμερα ήταν σενάρια πολιτικού εκλογικού χρόνου. Δεν είναι ακόμη ώρα για να μπούμε σε αυτού του είδους τη συζήτηση» τόνισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, χθες, έγραψε ότι οφείλει «μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ» σε όλους, «αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων» του τραγικού δυστυχήματος.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη δήλωση της περασμένης Τετάρτης, βγήκε μπροστά τονίζοντας ότι για τα αίτια της τραγωδίας «δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα». Η συγγνώμη, όπως λέει, είναι «τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. Γιατί, πράγματι, στην Ελλάδα του 2023 δεν γίνεται δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς».


Με το αρχικό σενάριο των πρώτων εκλογών την 9η Απριλίου, της Κυριακή των Βαΐων, να απομακρύνεται, καθώς η Κυριακή εκείνη θα συμπέσει και με το μνημόσυνο των 40 ημερών για τα θύματα του δυστυχήματος, στο προσκήνιο έρχονται άλλα δύο σενάρια.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα δεύτερο σενάριο αφορά τη μετάθεση των εκλογών κατά δύο εβδομάδες από το αρχικό πλάνο, δηλαδή αμέσως μετά το Πάσχα, την Κυριακή 23 Απριλίου, το οποίο βέβαια θα μπορούσε να επηρεάσει την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Επιπλέον, ένα τρίτο σενάριο που συζητείται είναι οι πρώτη εκλογική αναμέτρηση να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου ή ακόμη και στις 21 Μαΐου, οπότε οι δεύτερες εκλογές πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, στις 2 Ιουλίου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Πάγωσαν οι πολιτικές εξελίξεις μετά την τραγωδία στα Τέμπη – Τα σενάρια για τις εκλογές”