Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 5,8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης σε σχέση με τον Τσίπρα

Στις 5,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας RASS για λογαριασμό του iefimerida.gr.


Παράλληλα, όπως έδειξε η δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ενώ το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι εμφανές.

Με 18 μέρες να υπολείπονται για τις κάλπες της 21ης Μαΐου Στην παράσταση νίκης, το 69,6% των ερωτηθέντων βλέπει τη Νέα Δημοκρατία να υπερτερεί στην εκλογική αναμέτρηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 19,9%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, οι ψηφοφόροι που μετείχαν στην έρευνα της RASS σε ποσοστό 29,5% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία με το 23,7% να προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπερβαίνει το διψήφιο ποσοστό, φτάνοντας το 10,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ (7,1%), το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες» με 3,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,7%, η Ελληνική Λύση με 3,5%, ενώ το 4,2% των ερωτηθέντων προτιμά μικρότερα κόμματα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 11,5%.

Σχεδόν 7 στους 10 προεξοφλούν νίκη ΝΔ


Στην παράσταση νίκης, το 69,6% των ερωτηθέντων βλέπει τη Νέα Δημοκρατία να κόβει πρώτη το νήμα στην εκλογική κούρσα της 21ης Μαΐου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 19,9%.


Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να θεωρείται καταλληλότερος σε ποσοστό 47,8%, έναντι μόλις 23,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα ποσοστό 26,6%, απαντά «κανείς από τους δύο».

Συσπειρώσεις ψηφοφόρων για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μακριά από τις εκλογές η ΝΔ έχει βαθμό συσπείρωσης 71,6% έναντι μόλις 60,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει ελάχιστες διαρροές (3,8% προς ΣΥΡΙΖΑ, 3,4% προς ΠΑΣΟΚ, 2,3% προς Ελληνική Λύση και 2,3% σε άλλο κόμμα), ενώ το 12,4% των ψηφοφόρων της το 2019 κινούνται στην περιοχή της αδιευκρίνιστης ψήφου.


Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές της τάξης του 9,3% προς τη ΝΔ, 7,6% προς το ΠΑΣΟΚ, 5,6% προς το ΚΚΕ και 4,1% προς το ΜέΡΑ25. Η αδιευκρίνιστη ψήφος όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2019, κινείται στο 6,1%.

Ο Μητσοτάκης κάνει πράξη όσα υπόσχεται, απαντούν οι ψηφοφόροι

Στο ερώτημα μεταξύ των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα «ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει πράξη όσα υπόσχεται;» οι ψηφοφόροι δίνουν ξεκάθαρα ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μητσοτάκη με 37,5%. Αντιθέτως, είναι φανερό το έλλειμμα εμπιστοσύνης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόλις ένα 19,1% απαντά το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Το 37,2% απαντά ότι δεν εμπιστεύεται όσα ακούει στις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων.

Το 66,4% συμφωνεί με το μπλόκο στον Κασιδιάρη – Έξι στους δέκα

Συντριπτικά υπέρ της απαγόρευσης στο κόμμα Κασιδιάρη (το οποίο μπλόκαρε χθες ο Άρειος Πάγος), εμφανίζονται οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της Rass. Το 66,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τον αποκλεισμό του, έναντι ποσοστού 27,9% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *