Δημοσκόπηση Pulse: Κυριαρχία της ΝΔ με 33%, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 13% στην πρόθεση ψήφου

Επιβεβαιώνεται η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ συνεχίζεται η σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να περνά σε αυτή με μισή ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13%.


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%.

Στην εκτίμηση ψήφου, με βάση σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, η ΝΔ διατηρεί διαφορά 23,5% από το δεύτερο κόμμα που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, η ΝΔ εκτιμάται στο 38%, το ΠΑΣΟΚ στο 15%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,5% και το ΚΚΕ στο 10,5%. Ακολουθούν Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες και η ΜέΡΑ25 με 3,5% και η Νίκη με 3%.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες σε ποσοστό που φτάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έγιναν σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα.


Παράλληλα, στο σύνολο των ερωτηθέντων οι 6 στους 10 κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ τις κρίνει θετικά.


Η δημοσκόπηση, πάντως, αναδεικνύει και τη μάχη για τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σκηνικό, με το ΠΑΣΟΚ να περνά στη δεύτερη θέση, παίρνοντας μισή ποσοστιαία μονάδα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό 13% (με όλες τις απαντήσεις, χωρίς κατανομή των αναποφάσιστων).

Στην ίδια δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων με σχεδόν 6 στους 10 πολίτες να κρίνουν ότι οι προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *