Δημοσκόπηση Pulse: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τους εγκλωβισμούς στην Αττική Οδό – Ποσοστό «έκπληξη» για το ΚΙΝΑΛ

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώθηκε η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται στις 10 μονάδες, με την έρευνα να έχει πραγματοποιηθεί μετά από την πρόσφατη κακοκαιρία Ελπίδα που προκάλεσε τους χιλιάδες εγκλωβισμούς των αυτοκινήτων στην Αττική Οδό.


Η δημοσκόπηση είναι διπλή και πραγματοποιήθηκε από 22-24 Ιανουαρίου και 26-29 Ιανουαρίου, με τη δεύτερη ημερομηνία να αφορά τους πολιτικούς δείκτες όπως την πρόθεση ψήφου.


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1%, 6,5% άλλο κόμμα και 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, 38% συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 34% ο κανένας και 23% ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την κακοκαιρία Ελπίδα και πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από την αντιμετώπισή της από την κυβέρνηση, το 7% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 16% μέτρια και το 72% λίγο ή ελάχιστα.


Για το ποιος από τους τρεις (Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης) εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% κανένας από τους 3, 22% τον Νίκο Ανδρουλάκη και 20% τον Αλέξη Τσίπρα.


Κορονοϊός, ακρίβεια και εξοπλισμοί
Στο θέμα του κορονοϊού και των μέτρων το 62% απάντησε πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να χαλαρώσουν τα μέτρα, σε αντίθεση με το 31%.

Ποια έξοδα σας προβληματίζουν περισσότερο, το 9% απάντησε τα τρόφιμα, 26% τη θέρμανση, 46% το ηλεκτρικό ρεύμα, 11% κάτι άλλο και 8% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για τους πρόσφατους εξοπλισμούς της χώρας, όπως για παράδειγμα τα Rafale το 59% συμφωνεί, το 35% διαφωνεί, ενώ 6% απάντησε ΔΓ/ΔΑ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *