Δημοσκόπηση Prorata για ευρωεκλογές: Άνετο προβάδισμα της ΝΔ με 17 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει και η δημοσκόπηση, της Prorata για το Attica Tv. Παγιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τρίτος.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται με 30%, δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, και η Ελληνική Λύση με 5%. Στο 3% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, της Νίκης και των Σπαρτιατών, ενώ 2,5% συγκεντρώνει η Πλεύση Ελευθερίας και 1,5% το ΜΕΡΑ 25.

6 στους 10 υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων

Υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις, τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών καθώς το 59% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 37%.


Θετικοί στην προοπτική της ίδρυσης εμφανίζονται το 75% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 36% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 65% του ΠΑΣΟΚ και το 22% όσων δηλώνουν ότι ψηφίζουν ΚΚΕ.


Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά στις επιπτώσεις της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς το 36% θεωρεί ότι τα νέα ιδρύματα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δημοσίων ΑΕΙ, ενώ το 35% πιστεύει ότι θα επιφέρει υποβάθμιση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης.

Το 42%, πάντως, θεωρεί ότι η πιο θετική επίπτωση από την ίδρυσή τους θα είναι η ανάσχεση της τάσης φυγής των Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *