Δημοσκόπηση MRB: Πώς θα ψηφίσουν οι αναποφάσιστοι και τι κυβέρνηση θέλουν

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Open φωτίζει τις προθέσεις των αναποφάσιστων οι οποίοι φτάνουν το 16%. Η δημοσκόπηση δείχνει τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές και τις προτιμήσεις τους ως προς τη σύνθεση της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθέι επίσης πως η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 72,3% συσπείρωση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 70,8% στο β’ μέρος της δημοσκόπησης.


Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων οι αναποφάσιστοι, σε ποσοστό 86,2% θα ψηφίσουν με κριτήριο την ακρίβεια, σε ποσοστό 81,8% με κριτήριο τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, σε ποσοστό 74,3% με κριτήριο την εγκληματικότητα, σε ποσοστό 68,3% με κριτήριο τα ελληνοτουρκικά και σε ποσοστό 48,3% τις υποκλοπές.

Από εκεί και πέρα το 68,5% των αναποφάσιστων εκτιμά ότι έχουν ληφθεί λιγότερα μέτρα από αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Από την άλλη το 15% απαντά πως η κυβέρνηση έλαβε μέτρα στήριξης που της επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, ενώ το 5,1% θεωρεί πως η κυβέρνηση έδωσε περισότερα από όσο έπρεπε.

Τι κυβέρνηση προτιμούν οι αναποφάσιστοι

Οικουμενική κυβέρνηση 25%


Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ 12%


Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ 6,6%

Κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ 6%

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *