Δημοσκόπηση MRB: Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το 65,5% – Κυριαρχία Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος  στα επιμέρους ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του OPEN. aπογοητευτική είναι η εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η συσπείρωση των ψηφοφόρων του είναι πολύ χαμηλή, οι περισσότεροι πιστεύουν πως θα γίνει διάσπαση και πως το κόμμα θα χάσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, το 40,1% των ερωτηθέντων απαντάει ότι καλύτερα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το 8,2% απαντάει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Την ίδια στιγμή το 30,5% απαντάει κανένας από τους τρεις.

Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%.

ΣΥΡΙΖΑ

Το 60% των ερωτηθέντων λέει πως η δημοσιοποίηση γεγονότων της προσωπικής ζωής του κ. Κασσελάκη επηρεάζει πολύ ή αρκετά αρνητικά την εικόνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το 16,6% απαντά πως επηρεάζει θετικά.


Επίσης το 78,2% εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί μετά τα τελευταία γεγονότα, ενώ το 13,9% πως θα μείνει ενωμένος. Αναφορικά με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 65,5% εκτιμά πως το κόμμα θα διασπαστεί, ενώ το 32,5% πως θα μείνει ενωμένο.


Το 63,4% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παραμείνει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το 28,1% πως θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ευρωεκλογές να αρθρώσει έναν ανανεωτικό αντιπολιτευτικό λόγο, το 66,4% απαντά αρνητικά και το 26,4% θετικά.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *