Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ – Στις 7,7 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου

Στις 7,7% φτάνει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, όπως καταγράφει η Metron Analysis στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Μega.


Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου (με αναγωγή επί του συνόλου) το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 35, 4%, έναντι 27,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει μικρή άνοδο 0,4 της μονάδας στην πρόθεση ψήφου ύστερα από μήνες, μετρήθηκε στο 10,7% στην εκτίμηση ψήφου, το ΚΚΕ στο 6,6%, το ΜεΡΑ25 στο 4,5% και η Ελληνική Λύση εμφανίζεται να παίρνει οριακά το εισιτήριο για τη Βουλή, με ποσοστό 3,2%, αφού χάνει 1,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%. Χαμηλό εμφανίζονται το ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 8,9% και έπεται το ΚΚΕ με 5,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής με 2,6% τίθεται η Ελληνική Λύση.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση εδρών της εταιρείας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούν τεχνικά να σχηματίσουν κυβέρνηση με 157 βουλευτές. Αντίθετα, δεν υπάρχει σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων», αφού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 συγκεντρώνουν συνολικά 145 βουλευτές.


Η παράσταση νίκης σύμφωνα με τα ευρήματα της Metron Analysis:


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 σκέψεις για “Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ – Στις 7,7 μονάδες η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου”