Δημοσκόπηση GPO – Star: Παραμένει απόλυτη κυρίαρχος η ΝΔ με 36,6% – Προηγείται με 23,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που βυθίζεται (12,9%)

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει απόλυτη κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, όπως έδειξε η σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το δελτίο ειδήσεων του Star.


Στη δημοσκόπηση της GPO για το Star η Νέα Δημοκρατία πήρε το 36,6% και προηγείται με 23,7 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, που βυθίστηκε στο 12,9%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία 36,6%

ΣΥΡΙΖΑ 12,9%


ΠΑΣΟΚ 11,9%


ΚΚΕ 8,5%

Σπαρτιάτες 3,5%

Ελληνική Λύση 5,4%

Νίκη 2,5%


Πλεύση Ελευθερίας 2,3%

Αλλο 4,3

Λευκό άκυρο 1,9%

Δεν θα ψηφίσω 0,9%

Δεν ξέρω δεν έχω αποφασίσει 9,3%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

O Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την καταλληλότερη επιλογή για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με το 48% των ερωτηθέντων. Το 13,8% θεωρεί καταλληλότερο τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται τρίτος με ποσοστό 12,1%.

Στο ερώτημα «πως κρίνετε την πορεία κυβέρνησης», το 43,8% απάντησε θετικά και μάλλον θετικά και το 54,% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Βασικό θέμα η ακρίβεια

Όσο για τα ζητήματα με τα οποία θεωρούν ότι πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση το 55,5% απάντησε την «Ακρίβεια» και το 21,6% απάντησε την «Οικονομία».

Το 89,9% ανησυχεί για το ενδεχόμενο γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή.

Από την άλλη στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει η στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 65,4% απάντησε ότι η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει στάση ουδετερότητας.

Η δημοσκόπηση πέρασε από το μικροσκόπιό της και τον ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Στέφανο Κασσελάκη, το 70,6% των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων απάντησε ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση κα το 22,6% είπε ότι κινείται προς τη σωστή.

Οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν στο ερώτημα αυτό με ποσοστό 77,7% ότι το κόμμα κινείται στη σωστή και μάλλον σωστή κατεύθυνση μετά την εκλογή Κασσελάκη και το 13,1% είπε ότι θεωρεί ότι το κόμμα πάει σε λάθος κατεύθυνση.

Το 76,2% όσων θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θεωρεί ότι η στάση των κ.κ. Φίλη, Σκουρλέτη και Τζουμάκα δεν συμβάλει στην ενότητα του κόμματος.

Από την άλλη τον Στέφανο Κασσελάκη θεωρούν κεντροδεξιό το 17% και δεξιός το 14,3%, ενώ μόλις το 6,1% θεωρεί ότι είναι αριστερός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *