Δημοσκόπηση ALCO για τον Alpha Μέρος 2ο: Κόλαφος για Κασσελάκη – Το 62% έχει αρνητική άποψη – Ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

 

Κόλαφος ήταν για τον Στέφανο Κασσελάκη τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης της ALCO για τον Alpha, καθώς η δημοτικότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την κατηφόρα και μειώνεται συνέχεια.


Στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% απάντησε ότι έχει αρνητική άποψη για τον κ. Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Για τον αρχηγό των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και 11% στη θετική.


Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».Για τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, έχει αρνητική άποψη το 49% των ερωτηθέντων, με το 35% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 16% να έχει θετική γνώμη.


Στην ίδια δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το 41% δηλώνουν καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ/ αρκετά.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων, για τις ευρωεκλογές 2024. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει το 40% στις θετικές γνώμες και το 44% στις αρνητικές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης 40% θετικές γνώμες και 48% αρνητικές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει 18% θετικές και 62% αρνητικές γνώμες.


Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να δηλώσουν ποιους θεωρούν πιο επιτυχημένους από τους υπουργούς της κυβέρνησης (με αυθόρμητες απαντήσεις).

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό, με 32% και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (10%) και ο Κωστής Χατζηδάκης (8%). Στην ίδια ερώτηση, το 35% απάντησαν «κανένας».

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα.

Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου μέρους της δημοσκόπησης:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *