Διάλογος για το μεταναστευτικό στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοτήτων των μεταναστών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με επικεφαλής τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Καιρίδη.


Ο κ. Καιρίδης ανέλυσε τις στρατηγικές προτεραιότητες του υπουργείου για το 2024, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση της νόμιμης μετανάστευσης.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, αναφέρθηκε στις πολιτικές ένταξης δίνοντας έμφαση στην εργασιακή απορρόφηση των μεταναστών.

Οι εκπρόσωποι των μεταναστευτικών κοινοτήτων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία του υπουργείου και περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά συζητήσεων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο του διαρθρωμένου διαλόγου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με την κοινωνία των πολιτών.


Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτρης Ιατρίδης και ο γγ Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλής Μοσκώφ.


Από τις κοινότητες μεταναστών και προσφύγων συμμετείχαν οργανώσεις «ομπρέλες»: Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, με εκπροσώπηση από χώρες όπως η Αλβανία, η Γεωργία, το Πακιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Νιγηρία, το Μπουρούντι, η Σενεγάλη, η Κένυα, το Σουδάν, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Αίγυπτος και το Αφγανιστάν, καθώς και το Generation 2.0 RED, η Πακιστοελληνική Πολιτιστική Εταιρεία και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών «Μητέρα Τερέζα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *