«Δεσμευόμαστε για την ασφάλεια της Ελλάδας» διαμηνύει λίγο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη η Πελόζι

Το αμερικανικό κογκρέσο και η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένουν δεσμευμένοι για την ασφάλεια της Ελλάδας, δηλώνει σε συνέντευξη στην «Καθημερινή» η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.


Η τρίτη στην ιεραρχία εξουσίας μετά τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο, Νάνσι Πελόζι, χαρακτηρίζει την Ελλάδα πολύτιμο εταίρο στην προώθηση των κοινών συμφερόντων ασφαλείας, την περιγράφει ως καθοριστικής σημασίας ενεργειακό κόμβο για τη μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο του πολέμου στην Ουκρανία ενώ υπογραμμίζει πως οι Έλληνες ήταν εκείνοι που δίδαξαν στον κόσμο ότι η νομιμότητα μιας κυβέρνησης μπορεί να πηγάζει μόνο από το λαό.

Αναφερόμενη στην πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, τόνισε ότι με την πρόσκληση το κογκρέσο γιορτάζει τα 200 χρόνια Δημοκρατίας στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει τον ακλόνητο δεσμό μεταξύ των δυο εθνών. Σημειώνει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τα έθνη μας παραμένουν βασικοί σύμμαχοι στην παγκόσμια σκηνή καθώς ενισχύουμε την διατλαντική συμμαχία και υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία στον κόσμο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *