Δένδιας για τη χρήση UGV στις Ένοπλες Δυνάμεις: Απάντηση στην ερώτηση Βελόπουλου

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας έχει καθορίσει, μέσω της εγκεκριμένης από το ΚΥΣΕΑ Δομής Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων 2020 – 2034, τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.


Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση των προσφορότερων λύσεων, με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τονίζει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα: «Χρήση UGV στις Ελληνικές ‘Ενοπλες Δυνάμεις».

Ειδικότερα, συνεχίζει ο κ. Δένδιας «η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις τους, ενώ οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον ανωτέρω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τα άμεσα οικονομικά και επιχειρησιακά οφέλη». «Επί του παρόντος, δεν υφίσταται ενεργοποιημένο πρόγραμμα εξοπλισμών, το οποίο, να αφορά στην προμήθεια μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους» επισημαίνει.

«Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία παρακολουθεί και εξετάζει τις νέες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα των συστημάτων μη επανδρωμένων οχημάτων, στο πλαίσιο αξιολόγησης των πλέον κατάλληλων αμυντικών εξοπλισμών και σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις» καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δένδιας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *