«Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας» λέει ο Τσίπρας και ρίχνει το μπαλάκι σε Ανδρουλάκη

Βέβαιος ότι διαμορφώνεται «ένα κλίμα και ένα ρεύμα πολιτικής αλλαγής, το οποίο θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή», εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Kontra Channel o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Προσδιορίζοντας τον εκλογικό στόχο του κόμματός του στις επόμενες εθνικές εκλογές, «για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτος και με διαφορά» περιέγραψε ο Πρόεδρος του κόμματος, χαρακτηρίζοντας ως «κρίσιμες» τις πρώτες εκλογές, αυτές της απλής αναλογικής. «Δουλεύουμε για να μην υπάρξουν δεύτερες», αφού «θέλουμε προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές», όπως εξήγησε ο ίδιος, λέγοντας πως «δεν είναι εφικτό να υπάρξει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ».
Ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας την Κυριακή, «εκτιμώ ότι το ρεύμα της πολιτικής αλλαγής στην κάλπη θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε» προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και διευκρίνισε πως «εμείς δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε στη βάση αρχών με προγραμματικές συγκλίσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη να ανοίξει τα χαρτιά του για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού στο ενδεχόμενο προοδευτικής κυβέρνησης, αναφέροντας πως «δεν μπορείς να έχεις κρυφούς άσσους», ενώ εκτίμησε ότι «οι Πρωθυπουργοί πρέπει να εκλέγονται από τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι αιρετοί, όχι δοτοί».
Παράλληλα, «πρέπει να ερευνηθεί», όπως είπε, «πως γίνεται να υπάρχουν τόσες πολλές και ποιος τις πληρώνει» για τις δημοσκοπήσεις, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι στις εθνικές εκλογές του 2019 «την Παρασκευή μας έδιναν 24% και πήραμε 32%» οι δημοσκοπικές εταιρίες.


Δείτε τη συνέντευξη

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *