Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός να αχρηστεύσει τις παγίδες των αστικών κομμάτων

«Και στην Κατερίνη, στην Πιερία, όπως σε όλη τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν ξανά τα κόμματα του κατεστημένου, σύσσωμα τα αστικά επιτελεία, και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής, στην Κατερίνη.


Είπε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «με μοιρασμένους ρόλους» επιχειρούν να διαμορφώσουν «συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού στην πολιτική αντιπαράθεση για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα για το λαό.».

Πρόσθεσε ότι «τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, συνέπρατταν με τη ΝΔ, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα και τώρα προεκλογικά ζώστηκαν τα φυσεκλίκια» με τον ΣΥΡΙΖΑ να «εξαγγέλλει την αποχή του από τις ψηφοφορίες στη βουλή λίγο πριν τις εκλογές, ενώ στην τετραετία έχει ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.».

«Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς, να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια!» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών εάν πρέπει να δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, να απαντήσουν: Δυνατός ο λαός, δυνατό το ΚΚΕ!».


Αναφερόμενος στην «κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στην Ουκρανία, με κίνδυνο να συμπαρασύρει επικίνδυνα και τι δική μας χώρα», στην σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας «για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία» και στον κίνδυνο μιας νέας ευρωπαϊκής καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, «η οποία -παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις- δεν πρόκειται να αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική οικονομία», σημείωσε ότι είναι αποδείξεις πως «το σύστημα της εκμετάλλευσης, περνάει κι αυτό τα ζόρια του, που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί.».


«Ζόρια για το σύστημα σημαίνει και νέες δυνατότητες για το λαό και το κίνημά του» επισήμανε, στη συνέχεια, προσθέτοντας «αυτοί που έχουν την εξουσία, ανησυχούν μη τυχόν ξεσπάσουν κοινωνικές εκρήξεις, φοβούνται την άνοδο της ταξικής πάλης και επιδιώκουν «σταθερές» -όπως τις λένε- κυβερνήσεις που θα τις έχουν του χεριού τους.».

«Εκεί που το σύστημα νιώθει φόβο κι ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν την δική τους ελπίδα και προοπτική. Κι αυτή την ελπίδα, αυτή την προοπτική, φωτίζει στη χώρα μας, με την πάλη του, το ΚΚΕ» τόνισε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *