Δ. Καιρίδης: Μείωση 43% στις μεταναστευτικές ροές έφερε τον Οκτώβριο η συνεννόηση με την Τουρκία

Στη συνεννόηση Ελλάδας – Τουρκίας στο μεταναστευτικό, που έχει φέρει μείωση των ροών, αλλά και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.


Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό, ο κ. Καιρίδης υπογράμμισε ότι «έχουμε συνεννόηση με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και παρατηρείται ήδη μεγάλη μείωση των ροών διαρκώς και περισσότερο από τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς τον Οκτώβριο είχαμε μια μείωση κατά 43%» και το Νοέμβριο εκτίμησε ότι η πτώση των μεταναστευτικών ροών θα ξεπεράσει το 70%.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Παράλληλα, ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι η ήττα της Χαμάς πρέπει να είναι και πολιτική όχι μόνο στρατιωτική, «πρέπει να εξοντωθεί η Χαμάς».

Επίσης, τόνισε ότι η τριχοτόμηση της Ευρώπης στο ζήτημα της Παλαιστίνης δεν είναι αποτελεσματική πολιτική.


Επανερχόμενος στα ελληνοτουρκικά, πρόσθεσε πάντως ότι οι τουρκικές αρχές ασφαλείας συνεργάζονται με έναν τρόπο που δεν το έκαναν μέχρι χθες και έχουν ελέγξει και τον Έβρο, στο χερσαίο σύνορο και στο Αιγαίο, που είναι επίσης δύσκολο.


«Η προσπάθεια μας είναι να διαφυλάξουμε την ελληνοτουρκική προσέγγιση, καθώς είμαστε καθοδόν για το συμβούλιο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου» επισήμανε ο κ. Καιρίδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *