Χριστοδουλίδης: Στην Κύπρο το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών της Ρόδου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία. 


Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Χριστουδουλίδης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμός των δύο πιλότων canadair, ενώ έδειξε με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη της Κύπρου. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι η Κύπρος θα αναλάβει το κόστος αναδάσωσης των πυρόπληκτων περιοχών τη Ρόδου. 

Υπήρξε άλλωστε μεγάλο ενδιαφέρον από Κύπριους πολίτες και επιχειρηματίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, όπως είπε ο Κύπριος Πρόεδρος, κάνοντας αναφορά στους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Για την Ενέργεια και το Μεταναστευτικό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων της περιοχής, ούτως ώστε να οδηγηθούμε στην απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ τάχθηκε υπέρ της ενιαίας ευρωπαϊκής απάντησης για το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ως καθοριστικό τον ρόλο του κ. Μητσοτάκη στη διαμόρφωση των σχέσεων Βρυξελλών – Άγκυρας.


 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *