Χρ. Σταϊκούρας για διόδια: Οι παραχωρησιούχοι έχουν δικαίωμα να αυξάνουν τις τιμές ανάλογα με τον πληθωρισμό – Προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές

Με αφορμή την αύξηση κατά 6% στα διόδια από 1η Ιανουαρίου 2024, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ποιος ευθύνεται για τις αυξήσεις και πως διαμορφώνονται οι τιμές κάθε χρόνο, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ.


«Σύμφωνα με τις συμβάσεις, οι παραχωρησιούχοι έχουν το δικαίωμα να αυξήσουν μονοί τους τα διόδια κάθε χρόνο, ανάλογα με τον πληθωρισμό του προηγούμενου Σεπτεμβρίου», ανέφερε.

«Ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο του 2022 ήταν 12% και οι παραχωρησιούχοι στις αρχές του 2023 ζήτησαν αύξηση των διοδίων κατά 12%. Αν δεν γινόταν αύξηση, θα ζητούσαν αποζημιώσεις από το κράτος. Οπότε πάλι θα πλήρωνε ο Έλληνας φορολογούμενος», πρόσθεσε ο κ. Σταικούρας.

Ωστόσο, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τις τιμές. «Από το 2024 και μετά πετύχαμε η αύξηση να είναι η μισή, 6%, χωρίς να υπάρχει και καμία αποζημίωση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *