Χαρδαλιάς – Περιφέρεια Αττικής: “Κάθε μέρα θα είναι ένα μικρό στοίχημα για τις γειτονίες μας”

«Για μένα, κάθε μέρα στην Περιφέρεια Αττικής θα είναι και ένα μικρό στοίχημα για τις γειτονιές μας. Θα είμαι εκεί δίπλα στους πολίτες, να βλέπω από κοντά τα προβλήματα και μαζί να προωθούμε τις αναγκαίες λύσεις», αναφέρει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «iefimerida.gr».


Ταυτόχρονα δεσμεύεται για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων, που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών δηλώνοντας: «Θα κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας». Επίσης, καταθέτει προτάσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την άμβλυνση άλλων ζητημάτων της καθημερινότητας.

«Θα σκύψουμε στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Αττικής με την επιδίωξή μας να κάνουμε καλύτερη την ποιότητα της ζωής τους. Είμαι άνθρωπος του πεδίου και όχι του γραφείου και θα βρίσκομαι διαρκώς κοντά στον κόσμο», τονίζει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» και προσθέτει: «Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και η ενίσχυση της ασφάλειας του πολίτη απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα, τη μεσαία εγκληματικότητα, αλλά και τους υγειονομικούς κινδύνους, όπως αυτός που ελλοχεύει από το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Δέσμευσή μας είναι να δρομολογήσουμε μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της θητείας μας όλα όσα απαιτούνται για την οριστική επίλυσή τουσ και να βάλουμε τέλος στην ταφή των σκουπιδιών».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής σημειώνει την έμφαση που δίνει στο κυκλοφοριακό, «καθώς προκαλεί ταλαιπωρία, καθυστερήσεις και εκνευρισμό», στην «έλλειψη χώρων στάθμευσης και την οδική ανασφάλεια», καθώς και σε δράσεις για μία Αττική πιο κοινωνική. «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας, να αναπτύξουμε δράσεις για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και να ξεκινήσουμε παρεμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής και την άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. Θα προχωρήσουμε ακόμη στη δημιουργία νέων και την αναβάθμιση των σημερινών σχολικών υποδομών», επισημαίνει.

Αναφερόμενος στη θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Χαρδαλιάς υπογραμμίζει: «Από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, εφόσον μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας, θα ριχτούμε στη μάχη της αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Θα επιμείνουμε στον καθαρισμό ρεμάτων, στην προώθηση αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και στον σχεδιασμό νέων. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στη συντήρηση οδικών δικτύων και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Σχεδιάζουμε ακόμα την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την Περιφέρεια και τους δήμους της, αξιοποιώντας πόρους του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” και του Ταμείου Ανάκαμψης. Θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνίστρια στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας, θέτοντας σε λειτουργία πλήρως εξοπλισμένο και επαρκώς στελεχωμένο Περιφερειακό Κέντρο που θα θέσει σε εφαρμογή ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *