«Αξιολύπητη συμπεριφορά» χαρακτηρίζουν οι Εργατικοί την απρέπεια Σούνακ στον Κυρ. Μητσοτάκη

Οξείες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κίνηση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του, γιατί διαφωνεί μαζί του για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.


Το ραντεβού Μητσοτάκη-Σούνακ ακυρώθηκε τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Σερ Κιρ Στάρμερ ηγέτη της Αντιπολίτευσης και των Εργατικών, ο οποίος έχει διαφορετική άποψη στο θέμα των Γλυπτών και έχει πει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε πιθανή συμφωνία μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου και της Αθήνας.

Η αντίδραση των Εργατικών χθες μετά την αποκάλυψη ότι το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ ακύρωσε το ραντεβού με τον Κ. Μητσοτάκη ήταν οξύτατη, μέσω πηγών.

Η συμπεριφορά του κ. Σούνακ ήταν «αξιολύπητη» σχολίασε μια πηγή των Εργατικών στο BBC, ενώ μια άλλη πηγή σημείωσε: «Τι παράξενο θέατρο πολιτιστικού πολέμου».

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να συναντηθεί με έναν Ευρωπαίο σύμμαχο με τον οποίο η Βρετανία έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη σοβαρή οικονομική ηγεσία που απαιτεί η χώρα μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στο Βloomberg.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *