«Απελευθερώνουμε την ΕΛ.ΑΣ. από γραφειοκρατικά πάρεργα ώστε ο αστυνομικός να είναι δίπλα στον πολίτη» διαμηνύει ο Θεοδωρικάκος

Στην Παλαιά Βουλή παραβρέθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό σε εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου της ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Επανάσταση του 1821 έως τις μέρες μας.


Ο τόμος περιγράφει, με τη βοήθεια ιστορικών ντοκουμέντων, την πορεία της Αστυνομίας από τη συγκρότησή της, το 1822, με το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα της Επιδαύρου που ψήφισε η Μεσσηνιακή Σύγκλητος θεμελιώνοντας την Αρχή της Αστυνομίας και ορίζοντας τον αρμόδιο υπουργό εκ των μελών της πρώτης εθνικής Εκτελεστικής Αρχής.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και επεσήμανε πως στη σύγχρονη Ελλάδα, η ΕΛ. ΑΣ. Αποτελεί τον θεσμό στον οποίο η Πολιτεία έχει εμπιστευθεί το μέγιστο αγαθό της ασφάλειας.

Ο κος Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του αστυνομικού σώματος και τη βέλτιστη αξιοποίηση του δυναμικού του, όπως είναι η εκτεταμένη ψηφιοποίηση Υπηρεσιών, η απλούστευση διαδικασιών και η αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης.

«Απελευθερώνουμε Δυνάμεις από γραφειοκρατικά πάρεργα ώστε ο αστυνομικός να μπορεί να είναι δίπλα στον πολίτη και να ενισχύει το αίσθημα ασφάλειάς του», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *