Απάντηση Οικονόμου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: Επιχειρείται αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου εναντίον όσων επιρρίπτουν ευθύνες στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέντη που είχαν ως συνέπεια τη δολοφονική επίθεση και τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.


Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου είναι σαφές πως απαντάει στην ανακοίνωση που είχε βγάλει νωρίτερα ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός.

«Μετά τη δολοφονική απόπειρα κατά του 31χρονου αστυνομικού, και ενώ όλη η Ελλάδα προσεύχεται για τη ζωή του, επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ., με ισχυρισμούς που προκαλούν τη λογική και το δημόσιο αίσθημα. Με αναφορές, μάλιστα, σε σκοτεινές και περίεργες εποχές της ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει συστηματικά τη δουλειά της, με σεβασμό στα προβλεπόμενα από τον νόμο, ώστε να εντοπίσει τον ή τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό. Στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μου και τη στήριξή μου.

Οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση. Κάθε άλλη ενέργεια δυσχεραίνει και υπονομεύει το έργο των Αρχών της Πολιτείας μας και είναι σε ριζική αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα».


Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Τακτικές Ναζί από την ΕΛΑΣ, κράτησε σε ομηρία 500 φιλάθλους


Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπου επιρρίπτονται ευθύνες στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας πως η αστυνομία αναιτιολόγητη βία για να καταλήξει κάνοντας λόγο για «ομηρία» όλων των φιλάθλων, εντός του κλειστού γηπέδου, με τη χρήση βίας. «Αποφασίστηκε από την αστυνομία η απελευθέρωση μόνο τον γυναικόπαιδων και των αθλητών των δύο ομάδων, κατακρατώντας παράνομα περίπου 500 φιλάθλους, δηλαδή όλους τους άντρες άνω των 15 ετών!! Απόφαση που θυμίζει ξεκάθαρα, όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των ΝΑΖΙ!!» ανέφερε η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Αφήνονται ελεύθεροι σταδιακά

Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει σταδιακά από νωρίς το απόγευμα να αφήνει ελεύθερα όσα από τα 424 άτομα, που προσήχθησαν χθες από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των καταθέσεων και των δακτυλοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθερα πάνω από 200 άτομα, ενώ αναμένεται μέχρι αργά το βράδυ να αποχωρήσουν και τα υπόλοιπα.


Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού από ρίψη φωτοβολίδας προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του κλειστού, προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *