Απ. Τζιτζικώστας: Σημαντικές επαφές με Μακρόν, Μελόνι, Χριστοδουλίδη, Σαρλ Μισέλ στην COP28, στο Ντουμπάι

Στη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP28, στο Ντουμπάι, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.


Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στη Διεθνή Διάσκεψη τις δράσεις και τα έργα που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με στόχο να μετεξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε μια «πράσινη» Περιφέρεια, που αποτελεί και κεντρικό στόχο της διοίκησής της, με ορίζοντα το 2030.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε, τόσο στην κεντρική του ομιλία, όσο και στις παρεμβάσεις του στη Διάσκεψη, στο ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης στην αντιμετώπιση και αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, που αποτελεί μείζονα πρόκληση για όλη την Ευρώπη, όλο τον κόσμο. Ρόλο κρίσιμο, όπως έχει αποδειχθεί ήδη στην πράξη, όχι μόνο στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, αλλά σε όλες τις κρίσεις και τις προκλήσεις, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε:
«Στο περιθώριο του COP28 στο Ντουμπάι συνομίλησα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης – Nikos Christodoulides, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles MICHEL, τον Γενικό Γραμματέα των ΟΗΕ Antonio Guterres, τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Φιλοδοξίες και Λύσεις Mike Bloomberg.
Επίσης, παραβρέθηκα σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με ομιλητές τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis και τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κλίμα και πρώην Υπουργό John Kerry, όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Ελλάδας για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη Διάσκεψη «Our Ocean Conference», τη διοργάνωση της οποίας για το 2024 έχει αναλάβει η χώρα μας».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *