Αντιφατικές δηλώσεις Καϊλή από τη φυλακή: Σκέφτηκα ν’ αυτοκτονήσω, θέλω να επιστρέψω στην πολιτική

Με δηλώσεις της που δημοσιεύονται στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η προφυλακισμένη εδώ και 4 μήνες, ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, επεσήμανε ότι «είμαι αθώα και θα το αποδείξω» και πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται θύμα αλλά τρόπαιο. Μάλιστα ανέφερε πως επιθμεί την επιστροφή της στην πολιτική. «Όταν τελειώσει όλο αυτό, θέλω να αρχίσω να ασχολούμαι ξανά με την πολιτική».


«Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη Νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής», είπε στη συνέχεια, για να αποκαλύψει ακολούθως:

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες» είπε η Εύα Καϊλή, «σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι μου έκανε “κλικ”». Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, το τέλος αυτών των έξι εβδομάδων σχεδόν συμπίπτει με τη στιγμή που ο Παντσέρι αποφασίζει να συνεργαστεί με τους δικαστές και αντ’ αυτού παίρνει μειωμένη ποινή και κατ’ οίκον περιορισμό. Είναι δύσκολο να πρόκειται για απλή σύμπτωση, σημειώνει η Corriere della Sera, προσθέτοντας πως η επιλογή του Παντσέρι να έγινε αφορμή για να αλλάξει σελίδα και να αφήσει πίσω της εκείνες τις σκοτεινές σκέψεις.

Τέλος, εξέφρασε το παράπονο ότι «κανείς δεν έχει έρθει να δει πώς είμαι. Μάλλον με έχουν διαγράψει».

Οι δηλώσεις της αυτές έγιναν στην ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, του κόμματος του Μπερλουσκόνι που την επισκέφτηκε στη φυλακή.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *