«Αντιδρούμε ψύχραιμα στον τουρκικό παροξυσμό» δηλώνει ο Οικονόμου – «Να είμαστε σε εγρήγορση»

Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αντιδρούμε στον ρητορικό παροξυσμό της Τουρκίας υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM. 
 
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ρητορικός παροξυσμός. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας -και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης- στη ρητορική επιθετικότητα κατά της Ελλάδος. Εμείς με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αντιδρούμε σε αυτά. Αποδομούμε τους ανιστόρητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς σε όλα τα φόρα με διμερείς ενημερώσεις. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απήχηση των θέσεών μας διευρύνεται και ότι η ισχύς των επιχειρημάτων, που εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο και το σεβασμό της Ελλάδος απέναντι στις διεθνείς Συνθήκες, δεν αφήνουν κανένα παράθυρο στη διαστρέβλωση που επιχειρεί επίμονα η Τουρκία όλο το προηγούμενο διάστημα. Πέρα από αυτά, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια προπαγάνδα η οποία έχει κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό, μια εργαλειοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών.


Οφείλουμε, λοιπόν, να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, τα αντανακλαστικά μας να είναι ενεργοποιημένα στον απόλυτο βαθμό και να εφαρμόζουμε μια πολιτική που ξέρουμε ότι απέδωσε πολύ καλά αποτελέσματα όλο το προηγούμενο διάστημα: Με τη φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο, με το φράχτη στον Έβρο, με την αξιοποίηση όλων των ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον, να κάνουν τη δουλειά τους με τρόπο σωστό και πάντοτε, βέβαια, με σεβασμό στους κανόνες που ισχύουν και με ανθρωπιστική ευαισθησία, όπως έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *