«Ανοιχτή» η Αθήνα σε συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα

“Αν ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος είναι αυτός που έχει δυναμιτίσει το κλίμα, επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά”, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης των Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Πράγα.


Ερωτηθείς για την ατζέντα που θα είχε μια τέτοια συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Επανέλαβε επίσης πως αν υπάρξει πρόθεση για τέτοια συνάντηση η ελληνική πλευρά θα την αξιολογήσει με θετική διάθεση σημειώνοντας πως είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές και η αποδόμηση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας.

Ανέφερε επιπλέον ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα συμμάχους και ομολόγους για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας “η οποία έχει αποκτήσει πλέον εξωφρενικά χαρακτηριστικά”. Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, τους συμμάχους στο πλευρό της και επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *