«Ανακοινώσεις πολύ σύντομα» προανήγγειλε για την ενέργεια ο Οικονόμου

 

«Ανακοινώσεις θα υπάρξουν πολύ σύντομα. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι αρκετά ευρύς. Σε ό,τι αφορά τους πόρους θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου για το σχέδιο στήριξης που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση για την τιμή του ρεύματος.


   «Υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού για φορολόγηση των όποιων υπερκερδών προσδιοριστούν από τη ΡΑΕ, θα αξιοποιηθούν όσα εργαλεία αξιοποιήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα και επιπλέον πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

   «Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα», απάντησε ερωτηθείς αν θα γίνει γνωστό αυτό το σχέδιο της κυβέρνησης εντός της εβδομάδας. Παράλληλα ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει την προσπάθεια και την πίεση και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να υπάρξει και πανευρωπαϊκή απάντηση.

   «Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μια πολύ δραστική και ουσιαστική παρέμβαση», τόνισε ενώ απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα ανάλογα με αυτά στη Γερμανία.

   Για το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον ΦΠΑ σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι εστιασμένη στη δραστική μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *