Αναφορά Μητσοτάκη σε μεταναστευτικό και Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο μεταναστευτικό και στα δυτικά Βαλκάνια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.


Στην παρέμβασή του στην πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έκανε ειδική αναφορά στο Μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, είναι πρόκληση πολιτική και γεωπολιτική για το ΝΑΤΟ, καθώς αφορά στις σχέσεις των χωρών της Συμμαχίας με τη Νότια Γειτονία.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, τόνισε ότι η Συμμαχία έχει κάνει πολλά και ότι το Ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ αντανακλά τον κοινό τόπο των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Ο Πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη μια πρόκληση για τη σταθερότητα του ΝΑΤΟ.

Ο Πρωθυπουργός, επίσης, συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Jakov Milatovic. Συμφώνησαν να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων και προς την υποστήριξη της προόδου της ένταξης του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα στον οποίο έθεσε το ζήτημα της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να επιλυθεί άμεσα το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και επισήμανε ότι: «Τίθεται ζήτημα κράτους δικαίου στην Αλβανία»


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *