«Αν δεν βρεθεί ευρωπαϊκή λύση για την ακρίβεια θα πάρουμε μέτρα σε εθνικό επίπεδο» διαμηνύει ο Οικονόμου

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται κρίσεις.


«Ο πρωθυπουργός επιμένει στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή λύση. Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος. Οι δράσεις αυτές δεν πρέπει να αργήσουν», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Εφόσον δεν υπάρξουν ευρωπαϊκά μέτρα θα υπάρξουν εθνικά. Θα συνεχίσουμε την στήριξη αυτή όσο διαρκεί η κρίση» συμπλήρωσε.

«Όλα οφείλουμε να τα παρατηρούμε και να τα μετρούμε σωστά. Όλα αποφασίζονται με σωφροσύνη και σύνεση. Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής αναμένουμε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και αν δεν γίνει αυτό θα θέσουμε σε εφαρμογή νέες πολιτικές στήριξης» τόνισε.

Σε ερώτηση για αύξηση του κατώτατου μισθού, απάντησε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι οι μισθοί πρέπει να ανεβούν. Αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε στη νέα γενιά που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται με αλλεπάλληλες κρίσεις».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε σε τρίτη ενότητα μεταρρυθμίσεων που αφορά την επιτάχυνση απονομής συντάξεων και τόνισε ότι «ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να εκδίδει συντάξεις μέσα σε 3 μήνες». Μίλησε για «από τα σοβαρότερα προβλήματα που κληρονομήσαμε από το ΣΥΡΙΖΑ» σε βάρος του οποίου άσκησε σκληρή κριτική.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στη μιζέρια, έγινε υπερασπιστής της και αντί να αντιπροτείνει πολιτικές κατέφυγε σε ψευδή στοιχεία και για τα εργασιακά, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *