Αγαπηδάκη: Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και της γρίπης επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ αναφέρθηκε και στις συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΟΜΥ.


«Ας μην μας ξεγελάει ο καιρός. Η γρίπη κυκλοφορεί ήδη και χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να χτίσουμε αντισώματα. Έχει σημασία οι πολίτες να μην καθυστερούν τον εμβολιασμό τους. Έχουμε ήδη περίπου 1 εκατ. εμβολιασμούς γρίπης και σε σχέση με τον Covid είμαστε στους 33.000 εμβολιασμούς», ανέφερε.

Ακόμη, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν 35 ακόμη εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

Παράλληλα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρθηκε στις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλία, με αφορμή τον θάνατο ενός 4 μηνών κοριτσιού στον Βόλο, όταν παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τον παππού του.

«Υπάρχει σχεδιασμός να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εξειδικευμένο προσωπικό. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τις μονάδες, έχουμε μεγάλες ελλείψεις και στο κομμάτι της παιδοψυχιατρικής», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.


Ένα άλλο ζήτημα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας αφορά τις συμβάσεις των εργαζόμενων στις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες λήγουν στα τέλη Νοεμβρίου.


«Οι άνθρωποι αυτοί ρίσκαραν τη ζωή τους. Θα δώσουμε τρίμηνη παράταση μέχρι τον Φλεβάρη και μέχρι τότε θα δρομολογήσουμε λύση για κάθε μία κατηγορία των εργαζομένων», είπε η Είρήνη Αγαπηδάκη.

Στόχος του υπουργείου είναι όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΚΟΜΥ να απορροφηθούν στο ΕΣΥ, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη να τονίζει πως «έχει σημασία να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει ήδη την εμπειρία».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *