Αδωνις Γεωργιάδης: «Θα στηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις φωτιές, επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους»

 

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε μιλώντας σήμερα (24.7.2023) το πρωί στο Action 24 ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους πληγέντες από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών έχει προβλεφθεί επίδομα 534 ευρώ κάθε μήνας για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν από τις πυρκαγιές.


«Θα στηρίξουμε όλες τις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Θα είμαστε δίπλα και στον τελευταίο Έλληνα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επιτυχία στη μεγαλύτερη διαδικασία εκκένωσης που έγινε ποτέ

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο κρατικός μηχανισμός στάθηκε στο ύψος του, ενώ επισήμανε ότι στη Ρόδο έγινε με επιτυχία η μεγαλύτερη εκκένωση πληθυσμού από φωτιά, που έγινε ποτέ, καθώς μετακινήθηκαν 20.000 άνθρωποι.  

«Έχουμε την μεγαλύτερη επιτυχία στη μεγαλύτερη διαδικασία εκκένωσης που έγινε ποτέ στην χώρα. Εκκένωσαμε 20.000 κόσμο με απόλυτη ασφάλεια. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν και είναι εκεί».

Να μην έχουμε ανθρώπινη απώλεια, θα φτιάξουμε τα πάντα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι πρώτιο μέλημα είναι να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να μην ρισκάρει τη ζωή του στις φωτιές και υποσχέθηκε ότι η Κυβέρνηση θα φτιάξει τα πάντα.


«Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια. Μην ρισκάρετε τη ζωή σας. Θα ξαναφτιάξουμε τα πάντα».


Το παράδειγμα προς μίμηση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδειξε ότι στηρίζει έμπρακτα της Ρόδο, που δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό από τις φωτιές και τόνισε ότι πρέπει όλοι να την στηρίξουν και πρώτος θα είναι εκείνος, που θα πάει διακοπές φέτος στο νησί.

«Φέτος όλοι θα στηρίζουμε την Ρόδο και θα κάνω εγώ πρώτος εγώ το σωστό. Φέτος έκλεισα μόλις να πάω φιακοπες με την οικογένειά μου στην Ρόδο. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε μαζικά για να στηρίζουμε με πράξεις το νησί».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *