Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Κυρ. Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Θεωρώ λίγο άσχετο στα πολιτικά της Ελλάδος τον Κασσελάκη

Συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Real FM και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα παραχώρησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, και στηλίτευσε την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από την εκδήλωση προς τιμή του Κώστα Σημίτη. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα».


Σημεία της συνέντευξης του Άδωνι Γεργιάδη:


Για το έργο του Υπουργείου Εργασίας:
«Το Υπουργείο Εργασίας νομίζω πάει πάρα πολύ καλά. Η ανεργία διαρκώς πέφτει, το πρώτο μας νομοσχέδιο είχε πολύ μεγάλες αλλαγές και ψηφίστηκε με μικρές αντιδράσεις, το δεύτερό μας νομοσχέδιο βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση αυτή την εβδομάδα, τα προγράμματα της ΔΥΠΑ τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, την κατάρτιση που είχε κολλήσει την έχουμε ξεκολλήσει, νομίζω γενικά το Υπουργείο Εργασίας κάνει αυτό που πρέπει να κάνει».

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στα επιδόματα ανεργίας:
«Όταν φτάσει η ώρα να κάνω ανακοινώσεις για το θέμα αυτό που είναι πολύ σοβαρό, θα κάνω. Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα. Σωστά τα γράφουν οι συνάδελφοί σας, δεν τα διαψεύδω, αλλά ακόμα είναι στη φάση που τις επεξεργαζόμαστε».

Για το «ξεπάγωμα» των τριετιών:
«Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 οι τριετίες «ξεπαγώνουν». Σπεύσαμε και το κάναμε περίπου δύο με δυόμιση χρόνια νωρίτερα. Το βασικό μας κριτήριο για να πάρουμε αυτή την απόφαση ήταν η ακρίβεια και η ανάγκη να ενισχύσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων υπό τις ακραίες συνθήκες που ζούμε σήμερα».


Για τo αν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα για την ακρίβεια:
«Ο Κώστας Σκρέκας είναι ένας πάρα πολύ καλός Υπουργός και δίνει πολύ μεγάλη μάχη. Έχει βάλει πάρα πολύ μεγάλα πρόστιμα, κάνει ελέγχους ασταμάτητα, έχει κάνει την ωραία αυτή πρωτοβουλία με το μείον 5%, νομίζω ότι πραγματικά κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η Κυβέρνηση δρα συνολικά. Είναι εντολή του Πρωθυπουργού να δώσουμε τη μάχη μας εκεί και τη δίνει ο καθένας με τον τρόπο του. Η ακρίβεια είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».


Για τους λόγους που παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη:
«Ο κύριος Σημίτης υπήρξε πολιτικός μου αντίπαλος και το ΠΑΣΟΚ παραμένει πολιτικός μου αντίπαλος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε μία εκδήλωση που τιμούμε έναν επί οκτώ χρόνια Πρωθυπουργό της χώρας είναι παράλογο να βρεθούν και πολιτικοί αντίπαλοι. Εγώ προσωπικά επέλεξα να πάω γιατί αναγνωρίζω ότι ο Κώστας Σημίτης, με όλα τα λάθη της θητείας του, συνέδεσε το όνομά του και την Πρωθυπουργία του με δύο κατά τη γνώμη μου κορυφαία γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας: το ένα είναι η ένταξη της χώρας στη ζώνη του ευρώ και το άλλο η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Το ότι το ΠΑΣΟΚ από ένα κόμμα του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», γιατί έτσι ανέβηκε στην εξουσία το 1981, κατέληξε να πανηγυρίζει την ένταξη της χώρας στο ευρώ επί Σημίτη και να θεωρεί μεγάλο του πλεονέκτημα ότι συνέβαλλε ως χώρος στο να μπει η χώρα στην ΟΝΕ αυτό δεν είναι ζημία για τη χώρα, αυτό είναι πρόοδος για τη χώρα και ιδεολογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Για τη στάση του κ. Κασσελάκη να απέχει από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη:
«Δεν είμαι βέβαιος ότι ο κύριος Κασσελάκης ξέρει ποιος είναι ο κύριος Σημίτης. Θέλω να είμαι ειλικρινής, εγώ τον κύριο Κασσελάκη τον θεωρώ λίγο άσχετο στα πολιτικά της Ελλάδος. Δηλαδή αν τον έβλεπε στον δρόμο, νομίζω ότι δεν θα τον αναγνώριζε».

«Κατά τη γνώμη μου ο κύριος Κασσελάκης έκανε λάθος που δεν πήγε. Θα ήταν πολύ ωραία εικόνα να είναι ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως σε μία εκδήλωση για ένα πρώην Πρωθυπουργό. Θα ήταν ωραίο για τη χώρα».


«Η ανάρτηση που έκανε μετά ο κύριος Κασσελάκης για να εξηγήσει γιατί δεν πήγε, δεν είναι γραμμένη από το χέρι του, είναι γραμμένη από τον κύριο Πολάκη. Για αυτό μετά βγήκε ο Πολάκης και είπε: «μπράβο, Στέφανε». Δηλαδή, ο Πολάκης είπε μπράβο στον εαυτό του. Ήταν μια δηλητηριώδης ανάρτηση του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, του «ή εμείς ή αυτοί». Αυτή η πολιτική τοξικότητα στην Ελλάδα νομίζω πια ότι έχει πεθάνει. Πιστεύω ότι και αυτοί που ψήφισαν Κασσελάκη τον ψήφισαν γιατί θεώρησαν ότι βγάζουν κάποιον που θα φέρει μία φρεσκάδα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτού του τύπου οι δηλώσεις είναι ναφθαλίνη της εποχής του αντιμνημονίου του χειρίστου είδους».

Για την πολιτική κυριαρχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά τη γνώμη μου ο κυριότερος λόγος είναι γιατί όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν αποφασίσει αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Πόσοι συμπολίτες μας πιστεύετε ότι ενδιαφέρονται να γίνει προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, για να βρει το παιδί τους δουλειά, για το μεταναστευτικό, για την ασφάλεια; Ο Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα».

Για την κριτική του σε μία δήλωση του κ. Χάρη Δούκα:
«Έκανα μία κριτική σε μία δήλωση του κυρίου Χάρη Δούκα για το μετρό στα Εξάρχεια, γιατί θεωρώ ότι θα ήταν κολοσσιαίο λάθος να σταματήσει το συγκεκριμένο έργο. Δεν ευχήθηκα να μην έχει ο άνθρωπος καλή θητεία. Ίσα – ίσα που εύχομαι να έχει καλή θητεία γιατί αυτό θα είναι καλό για τους Αθηναίους».

«Από την ώρα που έκανα τη δήλωση είδα ένα τρομερό εκνευρισμό στο επιτελείο του κυρίου Δούκα. Θέλω να πω το εξής για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι: οι εκλογές τελείωσαν. Νέος Δήμαρχος Αθηναίων είναι ο κύριος Δούκας. Όλα τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ξέρουμε ότι οι δράσεις θα υπόκεινται και σε κριτική. Δεν είναι κακό να ασκούμε κριτική ο ένας στον άλλο, ούτε απαγορεύεται, ούτε είναι κάποια ένδειξη έχθρας. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί η δημοκρατία».

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *