Άδωνις Γεωργιάδης: «Κάθε καταγγελία θα ερευνάται αμέσως» – Η άμεση κινητοποίηση σε σενάρια με εταιρείες στη Μάνδρα

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έδειξε (πέρα φυσικά από την παρουσία του από το πρωί ως το βράδυ εκεί, το τρέξιμο που κάνει όλο το 24ωρο και τα σχέδια που ετοιμάζει) ότι δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω σε σχέση με καταγγελίες που γίνονται για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.


Κινητοποιήθηκε αμέσως μετά από καταγγελίες εργαζομένων, ενώ στάθηκε και στο πλευρό γυναίκας που πάλευε να πάρει σύνταξη χηρείας, αλλά ένα γραφειοκρατικό μπέρδεμα την ταλαιπωρούσε. Αμέσως έδωσε έντολή να προχωρήσει σε χρόνο μηδέν το θέμα, ώπερ και εγένετο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κινητοποιήθηκε άμεσα και τώρα με τις φωτιές μετά από δημοσιεύματα στα social media και το διαδίκτυο που ανέφεραν ότι δύο εταιρίες στη Μάνδρα Αττικής εμπόδισαν τους εργαζομένους τους να αποχωρήσουν παρά το ότι η περιοχή καιγόταν από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε εκεί.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του ότι η Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο σε αυτές τις εταιρίες και διαπιστώθηκε ότι καμμία από τις δυο εταιρίες δεν κινδύνευσε, ότι η μια έδιωξε το προσωπικό της πολύ νωρίτερα από την οδηγία και η άλλη το μεσημέρι, χωρίς όμως κάποιο κίνδυνο για τους εργαζομένους.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξακαθάρισε επίσης ότι κάθε τέτοια καταγγελία θα διερευνάται αμέσως, ενώ διαμήνυσε στους εργοδότες και τους εργαζόμενους να τηρούν τις οδηγίες για τις φωτιές και τον καύσωνα που από σήμερα μας επισκέπτεται και πάλι.


Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην ανάρτησή του:


Προχθές στα social media και το διαδίκτυο κυκλοφόρησε η είδηση ότι δύο εταιρίες στη Μάνδρα Αττικής εμπόδισαν τους εργαζομένους τους να αποχωρήσουν παρά την μεγάλη επιβάρυνση την ατμόσφαιρας από τις πυρκαγιές στην περιοχή αυτή.

 Η Ανεξάρτητη Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο σε αυτές τις εταιρίες και διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: Καμμία από τις δυο εταιρίες δεν κινδύνευσε.

Η μια μάλιστα έδιωξε το προσωπικό της πολύ νωρίτερα από την οδηγία. Η άλλη το μεσημέρι, χωρίς όμως κάποιο κίνδυνο για τους εργαζομένους. Κάθε τέτοια καταγγελία θα διερευνάται αμέσως.

Καλώ και τους εργοδότες και τους εργαζομένους να τηρούν τις οδηγίες μας ειδικά από σήμερα που εκτός από τις πυρκαγιές έχουμε και την άφιξη των νέων υψηλών θερμοκρασιών σε επίπεδο καύσωνα.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *