Άδωνις Γεωργιάδης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «Μαρία» του Έβρου και η αύξηση του κατώτατου μισθού

Στο θέμα της υποτιθέμενης «νεκρής Μαρίας» του Έβρου και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Open TV.


«Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε αυτό το παιδάκι», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως «προδοσία» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε ότι «αυτή την ιστορία που είναι κατά της Ελλάδος ο ΣΥΡΙΖΑ την υποστηρίζει».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού ανέφερε ότι «υπάρχει νόμος από την εποχή του Γιάννη Βρούτση που προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού όταν έχουμε ανάπτυξη στη χώρα. Αυτός ο νόμος συνδέεται με τις εκλογές; Αυτός ο νόμος ισχύει πάντα. Επειδή έχουμε εκλογές να μην εφαρμόσουμε τον νόμο;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η ελληνική οικονομία το 2022 αναπτύσσεται με ρυθμό άνω του 6%, μια από τις τρεις ταχύτατα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ, ένα μέρισμα αυτής της οικονομικής επιτυχίας, πρέπει να πάρουν και οι εργαζόμενοι, με αύξηση του κατώτατου μισθού», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όσον αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε πως «έχει φέρει μεσοσταθμική μείωση -15%, αποτελεί πλέον αντικείμενο ειδικής μελέτης της Τράπεζας της Ελλάδος, γιατί δουλεύει τόσο καλά, έχουν σταματήσει οι πολλές ειρωνείες από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι βλέπουν ότι λειτουργεί. Είναι εντυπωσιακό γιατί κινείται σε συνθήκες αποπληθωρισμού και σημειώστε ότι σε συνδυασμό με το market pass, η επίπτωση στην αγοραστική δύναμη του καταναλωτή είναι τεράστια».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *