Άδωνις Γεωργιάδης για τις απαράδεκτες ύβρεις διαδηλωτών στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης: «Φώναζαν και έβριζαν πάνω στους ψαλμούς ακόμη και στην ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αναφορά στις απαράδεκτες ύβρεις διαδηλωτών στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, όπου έδωσε το παρών ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι: «Φώναζαν και έβριζαν πάνω στους ψαλμούς ακόμη και στην ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου».


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε στην ανάρτηση που έκανε στις σελίδες του στα social media για το συμβάν:

Σήμερα βρεθήκαμε με τον @mthemisto στην Λέσβο για να εγκαινιάσουμε το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Ένα πάγιο αίτημα του ΕΚΑΒ από το 1997 έγινε πραγματικότητα. Αισθάνομαι υπερήφανος όταν λύνουμε τα προβλήματα και προχωρούμε μπροστά.

Εκεί όμως στην τελετή αποφάσισαν να έρθουν να διαμαρτυρηθούν καμμιά 40αριά (μερικοί υγειονομικοί και διάφοροι άλλοι) αριστεροί. Έως εδώ όλα καλά, Δημοκρατία έχουμε για να μπορεί όποιος θέλει να διαμαρτύρεται. Όμως αυτό το αίσχος που ακολούθησε δεν το είχα ξαναδεί.

Πριν μιλήσουμε εμείς ξεκίνησε η τελετή του Αγιασμού. Μεγάλη Τρίτη σήμερα και η θεία κατάνυξη ακόμη μεγαλύτερη. Άρχισαν οι Ιερείς να ψάλλουν τους καθιερωμένους ύμνους και ενώ έψαλλαν οι «κάφροι» φώναζαν και έβριζαν πάνω στους ψαλμούς ακόμη και στην ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου. Αισθανθηκα ντροπή για αυτούς τους ανθρώπους που δεν είχαν τον ελάχιστο σεβασμό να δείξουν στα θρησκευτικά συναισθήματα όλων ημών των υπολοίπων.


Όταν πήρα τον λόγο, και εν μέσω των ύβρεών τους, στηλίτευσα αυτή την βάρβαρη συμπεριφορά και τους κάλεσα εάν είχαν κάτι να πουν να στείλουν έναν εκπροσωπό τους να μιλήσει στο μικρόφωνο. Τελικά αφού διαφωνούσαν ποιον να στείλουν, ήρθε και μίλησε μία υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία και μας είπε για τις ελλείψεις του προσωπικού στο ΕΚΑΒ (δεν γνώριζαν καν ότι χθες προκηρύξαμε 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ).


Μετά από αυτά έφυγαν και το προσωπικό του ΕΚΑΒ μας υποδέχθηκε, μας ευχαρίστησε που λύσαμε το πρόβλημα τους και μας ζήτησαν και συγγνώμη για όσα είχαν προηγηθεί λες και έφταιγαν αυτοί. Πρέπει κάποτε όλοι αυτοί οι αριστεροί να καταλάβουν ότι δεν έχουν μόνον αυτοί δικαιώματα στην Χώρα, ούτε το αποκλειστικό δικαίωμα εκπροσώπησης του λαού. Για να δείτε όλο το περιστατικό σας ανεβάζω τα σχετικά βίντεο από την σελίδα μου στο Facebook διότι τα έκανα όλα live

Σε άλλη του ανάρτηση ο υπουργός Υγείας μίλησε για την εικόνα που υπήρχε στο παλιό κτίριο που στεγαζόταν το ΕΚΑΒ και που στεγάζεται σήμερα και σχολίασε το γιατί δεν έπρεπε να αντιδράσουν οι διαδηλωτές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:

Για να καταλάβετε σε τί είδους εκδήλωση ήρθαν οι επαγγελματίες διαδηλωτές της Αριστεράς, για να φωνάξουν και να προσβάλουν τους Ιερείς μας και την τελετή του Αγιασμού, στην αρχή σας παραθέτω τις φωτό από τον χώρο στον οποίο στεγάζονταν το ΕΚΑΒ Λέσβου από το 1997 έως χθες και στη συνέχεια τις φωτό από το νέο χώρο του ΕΚΑΒ που εγκαινιάσαμε σήμερα και είχα θέσει, ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας μου θητείας. Και ούτε για αυτό δεν είχαν να πουν μία καλή κουβέντα.


Τους έβαλε στη θέση τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, έβαλε στη θέση τους με τον δικό του τρόπο όσους φώναζαν κι έβριζαν.

Ο κ. Γεωργιάδης αφού επέτρεψε σε μια από τους διαδηλωτές να πλησιάσει στο μικρόφωνο, προχώρησε σε απάντηση, επισημαίνοντας ότι της επιτράπηκε να μιλήσει χωρίς να την διακόψουν.

«Οφείλω ως υπουργός να δώσω απάντηση», δήλωσε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Κάποτε θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διάλογο», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

«Ο χαρακτηρισμός «κάφροι» είναι γιατί φωνάζετε πάνω στην ευχή των ιερέων». «Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, ας έρθει ένας μιλήσει», είχε πει νωρίτερα.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε επίσης για ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, ο ι οποίες όπως είπε παρατηρούνται σε όλη την Ευρώπη και αναζητούνται λύσεις.

«Οι κανονικοί άνθρωποι αντί να φωνάζουν όλη μέρα, ψάχνουν λύση. Αντί να φωνάζετε πηγαίνετε να κάνετε και καμία δουλειά», κατέληξε.

@omadaalithiasΕπεισόδιο στη Λέσβο με τον Άδωνι και διαδηλωτές που φώναζαν πάνω στην ευχή των ιερέων #foryou #fyp #ελλαδα #tiktokgreece #omadaalithias #tiktokgr #foryoupage #φοργιου #foryoupageofficiall #viral #ελληνικοτικτοκ #ομαδααληθειας #politics #politicstiktok #longervideos #αδωνις #αδωνιςγεωργιαδης #λεσβος #εκαβ♬ original sound – Ομάδα Αλήθειας

.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *