Άδ. Γεωργιάδης: Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο

Τη διαβεβαίωση ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί κανονικά στους συνταξιούχους τον μήνα Ιανουάριο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.


Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή και αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στη διάταξη που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εργάζονται Σαββατοκύριακο με προσαύξηση μισθού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται διάταξη που αφορά τις βιομηχανίες τροφίμων-αναψυκτικών και εμφιαλώσεως νερού, όπου θα τους επιτρέπεται να έχουν επταήμερη λειτουργία, δηλαδή οι εργαζόμενοί τους να δουλεύουν πενθήμερο με κυλιόμενες βάρδιες, συμπεριλαμβάνοντας και το Σαββατοκύριακο.

«Αυτό το κάναμε, διότι, με οικονομοτεχνική μελέτη, αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές ζημιώνονται πολύ από το κλείσιμο των μηχανών τους την Κυριακή. Μέχρι να ξαναπάρουν μπρος τα μηχανήματα αυτά, χάνουν στην πραγματικότητα και τη Δευτέρα, άρα παθαίνουν ουσιαστική ζημία στην παραγωγική τους διαδικασία. Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να αυξηθούν οι εξαγωγές μας και να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές το ζητούν, καθώς η υπερωριακή απασχόληση την Κυριακή πληρώνεται με συν 40%, άρα έχουν υψηλότερα εισοδήματα» διευκρίνισε ο υπουργός.

Σχετικά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς και το market pass ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους θα δοθεί κανονικά το μήνα Ιανουάριο. Έχω δεχθεί πολλά ερωτήματα αν αυτή μας η δέσμευση θα υλοποιηθεί ή όχι. Και σας λέω ότι θα υλοποιηθεί. Τώρα, όσον αφορά το market pass, πλέον δεν έχω καμία αρμοδιότητα και δεν μπορώ να σας πω περισσότερα διότι δεν το γνωρίζω».


Για τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας είπε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι ρυθμίσεις είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το λέω γιατί πολύς κόσμος θα αναρωτιέται πότε θα ψηφιστούν. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο μας δώσει την έγκριση μέχρι την επόμενη Τετάρτη που θα είμαστε στην Ολομέλεια, θα κατατεθούν στην Ολομέλεια για να ψηφιστούν σε αυτό το νομοσχέδιο. Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο για οποιοδήποτε λόγο καθυστερήσει, θα μπουν αναγκαστικά οι ρυθμίσεις σε επόμενο νομοσχέδιο γιατί είναι εκ του συντάγματος υποχρεωτικό όποιες διατάξεις επηρεάζουν το ασφαλιστικό μας σύστημα να περνάνε από τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη:

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *