Άδ. Γεωργιάδης: Τεράστιες επενδύσεις από τρεις μεγάλες Ελληνικες Φαρμακοβιομηχανίες στην Τρίπολη – Υπάρχουν ήδη επενδυτικά σχέδια άνω των 600.000.000€

Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την παρουσία του σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα εργοτάξια των μεγάλων επενδύσεων των εταιρειών-μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας


«Όταν το 2019 ορκίστηκα Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποφάσισα να θεσπίσω ένα επενδυτικό παραγωγικό κίνητρο για την Φαρμοκοβιομηχανία συνδεόμενο με τις αυτόματες επιστροφές (claw back).

Το επενδυτικό λοιπόν αυτό claw back ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη του ομιλία στην ΔΕΘ ως Πρωθυπουργός τον Σεπτέμβριο του 2019 και ψηφίστηκε ως νόμος του Κράτους τον Οκτώβριο του 2019 στο πρώτο νόμο μας τότε με τον Νίκο Παπαθανάση «Επενδύω στην Ελλάδα». Έκτοτε ο νόμος αυτός δημιούργησε επενδυτικά σχέδια ήδη άνω των 600.000.000€ και ο στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσουν το 1.200.000.000€.

Στο πλαίσιο αυτού του εργαλείου ήδη 3 μεγάλες Ελληνικεα Φαρμακοβιομηχανίες η Demo του κ. Δημήτρη Δέμου, η ΕΛΠΕΝ του κ. Θεοδώρου Τρύφωνα και η Faran του κ. Μάριου Κάτσικα ξεκίνησαν επενδύσεις μεγάλων παραγωγικών μονάδων στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας. Η ΠΕΦ διοργάνωσε λοιπόν σήμερα μία ημερίδα εκεί στην οποία μου έκαναν την τιμή να με καλέσουν τώρα ως Υπουργό Υγείας και μετά επισκεφθήκαμε και τα εργοτάξια των δυο πρώτων επενδύσεων που ήδη υλοποιούνται ενώ η τρίτη είναι στην διαδικασία των εγκρίσεων.

Οι παραγωγικές αυτές μονάδες θα παράγουν και πρώτες ύλες (της Demo) πράγμα πρωτοποριακό για όλη την ΕΕ ενώ ο στόχος είναι κυρίως εξαγωγικού χαρακτήρα καθώς μπορούν να καλύψουν την ζήτηση για μία σειρά κρίσιμων γενοσήμων Φαρμάκων για όλη την ΕΕ.


Είμαι υπερήφανος που η Πολιτική μου Δράση πέτυχε και ο νόμος μας γεννά τόσες θέσεις εργασίας και εξαγωγές. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε και παλεύουμε να φτιάξουμε. Όχι άλλη μιζέρια πάμε μπροστά.


Υγ: μαζί μου σήμερα ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, κατεξοχήν άνθρωπος των επενδύσεων και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Κοντοζαμάνης, με τον όποιον μαζί βγάλαμε την πρώτη ΚΥΑ για το επενδυτικό claw back και ο φίλος μου ο Γιώργος Αυτιάς και ο Δήμαρχος Τριπόλεως. Πανστρατιά υπέρ των επενδύσεων», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *