Άδ. Γεωργιάδης: Στο υπουργείο Ανάπτυξης πετύχαμε τριπλό ιστορικό ρεκόρ σε επενδύσεις – Αποτέλεσμα η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας

«Όταν ανέλαβα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το 2019 είχα δηλώσει ότι το έργο μας στους συγκεκριμένους τομείς θα είναι απολύτως μετρήσιμο», υπενθυμίζει σε ανάρτηση του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, την οποία συνοδεύει με στοιχεία για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και έναν πίνακα που εμπεριέχει τα βασικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.


«Τέσσερα χρόνια με σκληρή, συστηματική και ομαδική δουλειά πετύχαμε:

  • 3πλο ιστορικό ρεκόρ σε επενδύσεις, άμεσες ξένες επενδύσεις και εξαγωγές,
  • την πρώτη θέση – για πρώτη φορά – στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, την υποβολή και έγκριση του νέου ΕΣΠΑ από την ΕΕ
  • και εξαιρετικές επιδόσεις στις δημόσιες επενδύσεις και τις επενδύσεις σε έρευνα -καινοτομία.

Ποιο είναι το βασικό αποτέλεσμα όλων αυτών;

Η δημιουργία χιλιάδων νέων, καλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας», συνεχίζει.

«Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις φέρνουν νέα ρεκόρ στην αύξηση των θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας»

«Οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις της 4ετιας μαζί με τις νέες πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνουν νέα ρεκόρ στην αύξηση των θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας, δηλαδή σε τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, του νέου Υπουργείου που μου εμπιστεύθηκε ο κ. Πρωθυπουργός.


Όπως επισημαίνεται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, το 2024:


  • προβλέπονται κατά μέσο όρο 4,9 εκατομμύρια απασχολούμενων, που αντιστοιχούν σε ιστορικό υψηλό για όλη την περίοδο διαθέσιμων στοιχείων από το 1995 (!)
  • ενώ η ανεργία πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω στο 9,3%, το χαμηλότερο ποσοστό από το 2009!», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *