Αδ. Γεωργιάδης – ομόφυλα ζευγάρια: Η χθεσινή συνάντηση με την πρώτη ομάδα των βουλευτών πήγε πάρα πολύ καλά (audio) #ομοφυλαζευγαρια #ΝεαΔημοκρατια

Ικανοποιημένος από τη χθεσινή ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Πήγε πάρα πολύ καλά, έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση» δήλωσε ο υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος του κόμματος, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Σκουρή.


Πιο αναλυτικά:

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ, ανέφερε: «Πιστεύω ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Έγινε μια πολύ ειλικρινής και πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Η ουσία της χθεσινής συζήτησης και ο λόγος που πήγε πάρα πολύ ωραία είναι γιατί μίλησαν και αυτοί που διαφωνούν, εξέφρασαν τα επιχειρήματά τους ελεύθερα, απαντήσαμε εμείς με τις δικές μας απόψεις όσοι υποστηρίζουμε το νομοσχέδιο και τον Μητσοτάκη, και νομίζω ότι τελικά η κουβέντα ήταν πάρα πολύ ωραία».

Ερωτηθείς αν θα είναι πρόβλημα οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, απάντησε: «Όχι από την ώρα που ο Πρωθυπουργός έδωσε το δικαίωμα της καταψήφισης δεν μπορεί να δημιουργήσει κομματικό ζήτημα. Το καλύτερο πάντα για κυβερνητικούς βουλευτές είναι να υποστηρίζουν τα κυβερνητικά νομοσχέδια, αυτό είναι το βέλτιστο, από τη στιγμή όμως ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει αποφασιστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι εδώ υπάρχει ελεύθερα βούλησης από εκεί και πέρα ο καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει αλλά φυσικά η γνώμη μου είναι ότι η πολιτική στάση ενός εκάστου έχει τις συνέπειες που αναλαμβάνει ο καθένας. Δεν υπάρχει μια ψήφος στη Βουλή χωρίς συνέπειες πολιτικές. Εννοώ ότι στη χώρα είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε πάντα την αίσθηση της πλήρους πολιτικής σταθερότητας».

Στην ερώτηση εάν μπορεί ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών που δεν θα υπερψηφίσει να «υπονομεύσει» την πολιτική σταθερότητα, απάντησε: «Από την ώρα που ο ίδιος πρωθυπουργός πήρε αυτή την απόφαση όχι. Όμως η κοινοβουλευτική ψηφοφορία, αυτή είναι η δική μου γνώμη, παράγει πάντα πολιτικά αποτελέσματα».


Κληθείς να σχολιάσει τη νέα παρέμβαση Σαμαρά, είπε: «Δεν σχολιάζω ποτέ τον πρόεδρο Α. Σαμαρά. Έχω σεβασμό απεριόριστο, εκείνος ως πρώην πρωθυπουργός και ως πρώην πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω».


«Περίμενα να δω το νομοσχέδιο, το είδα και πραγματικά δεν βρίσκω ότι υπάρχει σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης. Εάν η βάση μας είναι ότι συμφωνούμε ότι στην Ελλάδα πλέον δεν μπορούν να υπάρχουν διακρίσεις βάσει της ερωτικής επιλογής, τότε στο νομοσχέδιο αυτό σοβαρό επιχείρημα καταψήφισης δεν υπάρχει γιατί το θέμα της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας που τόσο πολύ προβάλλεται θεσπίζεται μόνο βελτιωτικά ως προς το υπάρχον πλαίσιο», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στις σχέσεις Μητσοτάκη -Σαμαρά, είπε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιου είδους πρόβλημα. Το να διαφωνεί ένας νυν και ένας πρώην πρωθυπουργός δεν το θεωρώ πολύ μεγάλο ζήτημα. Είναι λογικό ένας πρώην πρωθυπουργός να έχει εδραιωμένη άποψη, ο κ. Σαμαράς είναι ένας πολιτικός ενεργός στην πρώτη γραμμή πολλές δεκαετίες δεν θα του βάλει και κάποιος φίμωτρο στο στόμα, θα πει αυτά που θέλει να πει. Έχει ξεκαθαριστεί στη ΝΔ ότι τα περιθώρια κοινοβουλευτικής και πολιτικής του ελευθερίας είναι πολύ μεγαλύτερα όλων των υπολοίπων κατά συνέπεια κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος. Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα».

Τέλος, στην ερώτηση αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Βορίδης ή όποιος άλλος υπουργός διαφωνήσει, απάντησε: «Αυτό είναι απόφαση του πρωθυπουργού και του υπουργού, δεν είναι δική μου δουλειά να κάνω τέτοιου τύπου υποδείξεις σε κανέναν. Ο κ. Βορίδης θα αποφασίσει για τον εαυτό του στα πλαίσια των ιδεών του και της ιεραρχήσεως των πραμάτων θέτει ο ίδιος, δεν χρειάζεται κηδεμόνες ο κ. Βορίδης».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *