Αδ. Γεωργιάδης: Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσουμε 50.000 δωρεάν χειρουργεία (video)

Την πραγματοποίηση 50.000 δωρεάν χειρουργείων εξήγγειλε σήμερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen.


«Δεν μπορώ να δεχθώ πως ο χρόνος αναμονής για ένα χειρουργείο είναι τα τρία χρόνια», τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης προσθέτοντας: «Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτήσουμε 50.000 δωρεάν χειρουργεία».

Παράλληλα, σημείωσε πως πρόκειται να δοθεί επίσημη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα εξηγεί, μεταξύ άλλων, πώς ακριβώς να γίνουν αυτά τα χιλιάδες πρόσθετα χειρουργεία.

«Προτεραιότητα θα έχουν οι ασθενείς με τη μεγαλύτερη αναμονή», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε πως «ο ασθενής θα πληροφορηθεί σχετικά και με email και με τηλεφώνημα. Η αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ειλημμένη και αμετακίνητη απόφασή μας. Και υπενθυμίζω πως η πανδημική κρίση του covid – 19 έφερε αναπόδραστα σημαντική καθυστέρηση στο ρυθμό των χειρουργείων στο επίπεδο του δημοσίου συστήματος υγείας. IMG_8739-450×320

Αναφερόμενος, ακόμη, στην έλλειψη αναισθησιολόγων, ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως «χωρίς τον αναισθησιολόγο είναι αδύνατο οιοδήποτε χειρουργείο».


«Για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα εθνικά συστήματα υγείας. Αύριο προκηρύσσουμε 3 πρόσθετες θέσεις αναισθησιολόγων για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Υπενθυμίζω πως το νοσοκομείο πρέπει να διαθέτει συνολικά 11 αναισθησιολόγους. Οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων είναι 11 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 8 αναισθησιολόγοι. Έτσι, το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» πρόκειται να έχει πληρότητα ως προς τους αναισθησιολόγους» κατέληξε.



Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Είμαι βέβαιος πως το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί χωρίς προβλήματα. Όσον αφορά δημοσιεύματα που, δήθεν, θέλουν την Εκκλησία μας να αντιδρά, εκτιμώ ότι η Εκκλησία δεν θα αφορίσει κανέναν, η Εκκλησία είναι αγάπη. Κανένας πιστός δεν πρόκειται να αποκλειστεί από την Εκκλησία».

«Προφανώς η Εκκλησία υπερασπίζεται την χριστιανική ηθική. Ο καθένας όμως κάνει την εργασία του, τα του Καίσαρος των Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Δεν θέλω μια σιωπηλή Εκκλησία. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και θέλω η Εκκλησία να παρεμβαίνει και να παίρνει θέση».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στις αντιδράσεις κατά της δημιουργίας μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πως συζητάμε για το εάν η Γη είναι στρογγυλή ή όχι. Οι αντιδράσεις είναι κυρίως ιδεολογικές. Οι μισοί από αυτούς που είναι στο δρόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ δεν είναι φοιτητές. Φαίνεται πως είναι πιο μεγάλοι ηλικιακά. Αυτό που αλλάζει το νομοσχέδιο είναι ότι το κόστος για σπουδές σε μη δημόσιο πανεπιστήμιο, μειώνεται σημαντικά. Δεν θα έχουμε φοιτητές που θα φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά θα μπορούν να κάνουν τριτοβάθμιες σπουδές στην Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *