Αδ. Γεωργιάδης για ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας ήταν βυθισμένη και σε κατάσταση σκραπ από το 2011, σήμερα ξανά πίσω στην «δουλειά»

Στην επανέναρξη της λειτουργίας της δεξαμενής Νο 3 (AFRAMAX), της μεγαλύτερης πλωτής δεξαμενής της χώρας, μετά από 13 χρόνια στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αναφέρθηκε σε ανάρτηση του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.


Σημειώνεται ότι η δεξαμενή Νο3, μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος», ενώ είχε προηγηθεί η μετονομασία της Νο2 σε «Στρατής Ανδρεάδης» και της Νο1 σε «Γιάννης Γουλανδρής».

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις… η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας ήταν βυθισμένη και σε κατάσταση σκραπ από το 2011… σήμερα ξανά πίσω στην «δουλειά»… μετά από άλλη μια επένδυση του ( Ξενοκωστα , ΟΝΕΧ , η σκέτο…) με αξία ανακατασκευής περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ, πάνω της είναι ένα από τα μεγαλύτερα ferry της Μεσογείου, ιδιοκτησίας του κράτους της Αλγερίας, μια νέα φίλη – Χώρα της Μεσογείου που εμπιστεύεται τα πλοία της στα ναυπηγεία μας στην onex elefsis και onex Syros για πρώτη φορά, νέες εκατοντάδες θέσεις εργασίας και η Χώρα μας μπαίνει για τα καλά στο ναυπηγικό χάρτη της Μεσογείου!», αναφέρει αρχικά στην ανάρτηση του ο κ. Γεωργιάδης και προσθέτει:

«Και το νέο όνομα αυτής Σταύρος Νιάρχος (AFRAMAX) που μαζί με την Στράτης Ανδρεαδης (PANAMAX) , Βιολαντω (PANAMAX), Ερμούπολη ( handymax) και Γιάννης Γουλανδρής (handymax) σηματοδοτούν την νέα εποχή των ελληνικών ναυπηγείων, σε Σύρο και Ελευσίνα!

Τα δάκρυα από συγκίνηση και τα κλάματα από χαρά των εκατοντάδων εργαζόμενων των ναυπηγείων που βιώσαν το δικό τους θαύμα της Ανάστασης, με την επαναλειτουργία μετά από 13 χρόνια της «Σταύρος Νιάρχος», όπως οι ίδιοι λένε, είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή και δικαίωση για ένα πολιτικό».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *