Άδ. Γεωργιάδης από Βρυξέλλες: Εύρεση ευέλικτων τρόπων για την προσέλκυση υγειονομικού προσωπικού – Η Ελλάδα είχε θέσει το θέμα της ελλείψεως των φαρμάκων

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.


«Έχουμε μια πολύ σημαντική συνάντηση στις Βρυξέλες αυτές τις τρεις μέρες. Πρώτον έχουμε μεγάλες ελλείψεις η υγειονομικού προσωπικού. Κάτι που εμφανίζει πια σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε μαζί, να βρούμε τρόπους ευέλικτους για την προσέλκυση περισσότερου εργατικού δυναμικού σε αυτούς τους τομείς», ανεφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης εισερχόμενος.

«Πάντοτε, όμως, να τονίζω σε συνεργασία με τις οικίες επαγγελματικές ενώσεις. Αυτή θα είναι και η θέση της Ελλάδος, ότι κάθε αλλαγή θα πρέπει προηγουμένως να έχει περάσει από εξαντλητικό διάλογο με τις οικίες επαγγελματικές ενώσεις», πρόσθεσε.

«Παράλληλα, ήδη, η Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια είχε θέσει το θέμα της ελλείψεως των φαρμάκων. Είχε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση πια στην Ευρώπη, για το πώς τα κράτη μελή θα μπορούν να βρουν τρόπους αντιμετωπίσεως της  ελλείψεως των φαρμάκων που αντιμετωπίσουν διάφορα ήδη αντιβιοτικά, iνσουλίνες, αλλά και διάφορα άλλα είδη φαρμάκων», ανέφερε.

«Και βεβαίως είμαι εδώ για να συνυπογράψω με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το μανιφέστο για την κοινή δράση, το κοινό μεγάλο έργο ευρωπαϊκής σημασίας, που είχα ήδη εισηγηθεί ο υπουργός ανάπτυξης στο παρελθόν, για την δημιουργία παραγωγής πρώτων υλών και γενικά φαρμάκων μέσα στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Η Ευρώπη, την εποχή της πανδημίας,
κατάλαβε ότι μπορεί να μείνει… εύκολα χωρίς φάρμακά. Αυτή την έλλειψη, αυτήν την φοβία δεν πρέπει να την ξαναζήσουμε», είπε.


Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ κ. Στέλλα Κυριακίδου, τον περιφερειακό διευθυντή του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Kluge, με τους υπουργούς Υγείας από την Μάλτα και την Λετονία κ. Jo Etienne Abela και κ. Hosams Abu Meri, την υπουργό Υγείας της Ολλανδίας κ. Pia DIJKSTRA και τον υπουργό Υγείας της Ρουμανίας κ. Alexandru RAFILA.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *