Α. Γεωργιάδης από Αλεξανδρούπολη: Ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδος

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στα πλαίσια της περιοδείας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της ενάρξεως κατασκευής της νέας μονάδος Ηλεκτροπαραγωγής από Φυσικό Αέριο της ΔΕΗ, της ΔΕ-ΠΑ Εμπορίας και του Ομίλου Κοπελούζου.

Με την νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Αλεξανδρούπολης «μεγαλώνουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδος και αναβαθμίζουμε περαιτέρω γεωπολιτικά την ευαίσθητη αυτή περιοχή», τόνισε ο υπουργός σε ανάρτηση του στο Twitter και συνεχάρη εταιρίες για την πρωτοβουλία τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

«Με τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis βρεθήκαμε σήμερα για άλλη μία φορά στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή τη φορά για τα εγκαίνια της ενάρξεως κατασκευής της νέας μονάδος Ηλεκτροπαραγωγής από Φυσικό Αέριο της ΔΕΗ, της ΔΕ-ΠΑ Εμπορίας και του Ομίλου Κοπελούζου.


Η νέα μονάδα δυναμικότητας 840 Mw, δηλαδή όσο τέσσερις λιγνιτικές μονάδες παλαιού τύπου, θα τροφοδοτείται με αέριο απευθείας από τον FSRU που φτιάχνουμε εκεί και λόγω νέας τεχνολογίας θα παράγει την ίδια ποσότητα καυσίμου με 20% λιγότερο καύσιμο.


Έτσι μεγαλώνουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδος και αναβαθμίζουμε περαιτέρω γεωπολιτικά την ευαίσθητη αυτή περιοχή. Θερμά συγχαρητήρια στις εταιρίες αυτές για την πρωτοβουλία τους».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *