Συνεχίζεται και την επόμενη τριετία η συνεργασία Περιφέρειας Αττικής και Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

 

Αποφασίστηκε η ανανέωση της τριετούς σύμβασης, για την «Καταγραφή της παρουσίας και της εποχιακής διακύμανσης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Αττικης για την περίοδο 2024-2027», μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σε συνέχεια αυτής που λήγει τον προσεχή Δεκέμβρη.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, η σύμβαση, προϋπολογισμού 370.300 ευρώ, κρίθηκε αναγκαία καθώς συμβάλλει στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον εκπρόσωπο του Ινστιτούτου αμέσως μετά την έγκριση της σχετικής αποφάσης του περιφερειακού συμβουλίου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Με σύμμαχό μας ένα ισχυρό επιστημονικό συνεργάτη, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, συνεχίζεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με αποφασιστικότητα καταφέραμε να διαμορφώσουμε, ένα δυναμικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του προβλήματος και πράγματι, με τις έγκαιρες παρεμβάσεις μας, έχουμε πετύχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Η επιτυχημένη πορεία της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με Ινστιτούτο συνέβαλε καθοριστικά στην απόφασή μας να προβούμε στην ανανέωση της συνεργασίας μας. Το Ινστιτούτο συμβάλλει μεταξύ άλλων στη συλλογή στοιχείων σχετικά με τους πληθυσμούς και τα είδη των κουνουπιών στην Αττική, στην παρακολούθηση νέων επικίνδυνων ειδών κουνουπιών, λόγω και της κλιματικής αλλαγής, στην έγκαιρη πρόβλεψη πιθανότητας διασποράς νόσων και την άμεση εφαρμογή αποτρεπτικών μέτρων».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Περιφέρεια, κατά τα έτη 2022 και 2023 δεν υπήρξε στην Αττική ούτε ένα κρούσμα Ιού Δυτικού Νείλου ενώ στο διάστημα αυτό υπάλληλοι της Περιφέρειας επιμορφώθηκαν από το Μπενάκειο και με τη συνεχή δράση τους στο πεδίο, έχουν πλέον αναδειχτεί σε ειδικούς στα θέματα διαχείρισης κουνουπιών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *